SALIHOVIĆ VELIČANSTVENIM GOLOM SRUŠIO PRVAKA-VIDEO

Autor/ica 13.8.2011. u 08:45

SALIHOVIĆ VELIČANSTVENIM GOLOM SRUŠIO PRVAKA-VIDEO

Iako je novu sezonu krenuo porazom u Hannoveru, Hoffenheim je danas pružio dobru partiju i u Sinsheimu savladao aktuelnog njemačkog prvaka – dortmundsku Borussiju. Hoffenheim je slavio zahvaljujući golu Sejada Salihovića.

Naš reprezentativac u devetoj minuti postigao je fantastičan pogodak iz slobodnog udarca s nekih 30-ak metara, malkice iskos s desne strane. Romanu Weidenfelleru, gostujućeg čuvaru mreže, nema se šta prigovoriti i pitanje je da li bi neki golman ovakav udarac mogao zaustaviti?

Salihović je igrao do 62. minute, te je teren napustio uz velike ovacije. U petoj minuti upisao se i u bilježnicu glavnog suca, kada je dobio žuti karton. Vedad Ibišević nije igrao, jer je povrijeđen i pauzirat će skoro dva mjeseca.

Minhenski Bayern u samoj završnici stigao je do pobjede u Wolfsburgu. Asistenciju Francka Riberyja iskoristio je Luiz Gustavio, bivši igrač Hoffenheima, pogodivši za veliko slavlje Bavaraca, koji su se tako vratili nakon neočekivanog poraza u prvom kolu protiv Borussie iz Moenchengladbacha.

Bh. internacionalac Hasan Salihamidžić nastupio je do 70. minute na poziciji lijevog veznog igrača. S druge strane, gosti u ovoj utakmici nisu mogli računati na Arjena Robbena.

Hat-trick raspoloženog Huntelaara, Schalke deklasirao Koeln

Schalke je na Veltins Areni pred oko 60.000 svojih navijača upisao visoku pobjedu nad Koelnom. Iako su Jarčevi poveli golom njemačkog reprezentativca Lukasa Podolskog u 12. minuti, Schalke se uspio vratiti.

Prvo je Klaas-Jan Huntelaar nekoliko minuta prije kraja prvog dijela poravnao udarcem sa bijele tačke, a isti igrač je na samom otvaranju drugog dijela pogodio za prvo slavlje domaćih. Lewis Holtby pogađa za 3:1 nepunih 60 sekundi kasnije, da bi sve bilo riješeno već u 59. minuti, kada je iskusni Raul matirao Michaela Rensinga. Hat-trickom Huntelaara postavljeno je konačnih 5:1 u 84. minuti.

Schalke je tako upisao prvu pobjedu, dok je Koeln doživio još jedan težak poraz, budući da je na premijeri s 3:0 poražen od Wolfsburga.

Nogometaši Mainza uvezali su i drugu prvenstvenu pobjedu. U prvom kolu s 2:0 u Mainzu je poražen Bayer Leverkusen, a danas su crveni osvojili sva tri boda u Freiburgu. Marcel Risse je u 64. minuti pronašao put do mreže domaćeg golmana Baumanna, a Kamerunac Choupo-Moting u 79. minuti pogodio za 0:2. Tek je Cisse u 90. minuti donio tračak nade za domaeć, ali ostalo je 2:1 za Mainz. Za Freiburg je svih 90 minuta nastupio bh. reprezentativac Mensur Mujdža.

HSV bio blizu prve pobjede, ali…

HSV nije stigao do svoje prve pobjede u okršaju sa Herthom, povratnikom u ligu, iako je bio na dobrom putu. Hrvatski reprezentativac Mladen Petrić u 25. minuti pogađa sa bijele tačke za vodstvo domaće momčadi, ali uporne goste iz Berlina u igru vraća mladi Turčin Tunay Torun u finišu prvog dijela.

HSV-u je novo vodstvo donio Južnokorejanac Heung-Min Son u 61. minuti, ali je Mijatović u 88. minuti donio bod Herthi. Hannover je s 2:1 slavio kod Nuernberga. Golove za pobjednički tim postigli su Abdellaoue i Rausch (penal), a za Nuernberg strijelac je bio Pekhart.

Bundesliga, 2. kolo:

Freiburg – Mainz 1:2 (Cisse 90/ Risse 64, Choupo Moting 79)
HSV – Hertha 2:2 (Petrić 25 – penal, Son 61/ Torun 43, Mijatović 88 )
Hoffenheim – Borussia D. 1:0 (Salihović 9)
Nuernberg – Hannover 1:2 (Pekhart 56/ Abdellaoue 16, Rausch 27 – penal)
Wolfsburg – Bayern 0:1 (Gustavo 90)
Schalke – Koeln 5:1 (Huntelaar  42 – penal, 47, 84, Holtby 48, Raul 59/ Podolski 12)

Autor/ica 13.8.2011. u 08:45