Salihoviću najbrži crveni karton u prvih 17 kola Bundeslige

tačno.net
Autor/ica 23.12.2013. u 12:03

Salihoviću najbrži crveni karton u prvih 17 kola Bundeslige

Ostala je još samo jedna utakmica kojom će biti završen prvi dio njemačke Bundeslige. Naredne nedjelje posljednji duel 17. kola odigrat će Stuttgart i minhenski Bayern.

Dok se sumiraju statistički podaci prvog dijela sezone već je jasno da će Bayern Minhen biti novi-stari prvak Njemačke. Bavarci su ove sezone odigrali 16 utakmica i slavili u 14 duela, a dva puta su remizirali.

Najbolji strijelci su Robert Lewandowski i Adrian Ramos sa po 11 postignutih golova. Naš reprezentativac Vedad Ibišević mreže protivnika tresao je devet puta. Drugi Zmaj, Sejad Salihović vlasnik je jednog negativnog rekorda.

Ove sezone vidjeli smo 34 isključenja, 16 nakon direktnog crvenog kartona, a 18 nakon dva žuta, što je za pet kartona manje nego sezonu ranije. Tim sa najmanje kartona je minhenski Bayern. Bavarci su dobili 21 žuti karton i nijedan crveni. Fudbaleri Hannovera važe za najgrublje. Oni su dobili 43 žuta i čak četiri crvena.

Salihović je fudbaler koji je najbrže zaradio isključenje. On je u susretu trećeg kola protiv Freiburga dobio crveni karton nakon samo devet minuta igre. Salihović je postigao pogodak sa bijele tačke, a potom je otrčao po loptu u gol gostiju. Naš reprezentativac je u gužvi ošamario jednog fudbalera Freiburga, što sudiji Stieleru nije promaklo. Salihović je u prvom dijelu sezone odigao 13 utakmica i postigao šest golova.

sportsport.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 23.12.2013. u 12:03