San je živ: Može li Liverpool do naslova prvaka?

tačno.net
Autor/ica 31.3.2014. u 08:32

San je živ: Može li Liverpool do naslova prvaka?

“Osvojit ćemo ligu, osvojit ćemo ligu”, orilo se s tribina Anfielda tijekom utakmice Liverpoola i Tottenhama koju su “Redsi” dobili sa 4:0 i vratili se na vrh Premiershipa.

Liverpoolova sezona iz snova bliži se kraju, a nedosanjani san generacije je naslov prvaka kojeg taj klub čeka već 24 godine. Ova sezona odiše poviješću na neka sretnija vremena za jedan od najtrofejnijih europskih klubova. Upravo je pobjedom nad Spursima na isti datum prije točno 50 godina Liverpool skočio na prvo mjesto i kasnije uzeo naslov prvaka. Kada su 1990. pod Kennyjem Dalglishem osvojili posljednji naslov, najveći rival Manchester United završio je u donjem dijelu ljestvice. Luis Suarez je, zabivši Tottenhamu, srušio rekord legendarnog napadača Robbieja Fowlera od 28 golova u sezoni, Urugvajac je već na 29. Osim toga, Liverpool je i u rekordnom nizu od osam pobjeda na svom terenu.

Sjajna sezona pobudila ne nadu u crvenom dijelu grada, dok su iz kluba stišavali euforiju u strahu da ne dožive novo razočaranje.

Trener Brendan Rodgers i dalje smiruje: “Nema pritiska niti nervoze. Moji igrači će ostati mirni. Nitko nije očekivao da ćemo biti ovdje. Tu je još par vrhunskih klubova i trenera, i bit će nam teško do kraja”.

“Privilegija je raditi ovdje”, dodao je fasciniran podrškom “Kopa” koji je ovaj put bio još glasniji: “Otkad sam ja ovdje, nikada nisu bili glasniji. Dvije sile, igrači i navijači, donijeli su nam ovaj rezultat. Želimo stvoriti nešto održivo ovdje, a ne samo momčad za jednu sezonu, trudimo se rasti i razvijati kao klub”.

Ipak, ove sezone Liverpool najviše duguje Luisu Suarezu, koji je prošlog ljeta bio na izlasku iz kluba, ali je ostao odlukom uprave kluba zbog čega je Urugvajac pokrenuo tihi štrajk, no brzo ga je zaključio i počeo parati mreže stigavši do 29 golova i 23 asistencije u 31 utakmici za svoj klub. Rušenjem Fowlerovog rekorda na pravom je putu da postane jedan od najvećih igrača u povijesti kluba, a i sam Fowler je rekao: “Ako Luis osvoji naslov prvaka, postat će legenda”.

Liverpool ima najteži raspored, ali i sve u svojim rukama

Do kraja sezone preostalo je samo šest kola, a Liverpool očekuje težak raspored do kraja, no s pozitivne strane, najteže izazove odradit će na svom terenu na kojem nikada nisu sami.

Nakon gostovanja kod West Hama, “Redsi” će dočekati Manchester City 13. travnja, slijedi put kod Norwicha, a 27. travnja stiže im Chelsea te u posljednjem kolu Newcastle. U izravnim okršajima sa Cityjem i Chelseajem mogu potvrditi dominaciju, ali i izgubiti sve.

Podsjetimo, City ima samo četiri boda manje uz dvije utakmice više do kraja sezone dok je Chelsea između na dva boda od oba suparnika.

Manuel Pellegrini sa Cityjem do kraja dočekuje Southampton, Sunderland i WBA, a nakon Liverpoola gostuje kod Crystal Palacea i Evertona.

Chelsea kod kuće igra sa Stokeom, Sunderlandom i Norwichem, a gostuje kod Swanseaja i Cardiffa, uz spomenuti izlet na Anfield.

index.hr

tačno.net
Autor/ica 31.3.2014. u 08:32