Sarajevo je u 4. pretkolu!

tačno.net
Autor/ica 8.8.2014. u 09:54

Sarajevo je u 4. pretkolu!

Sarajevo je od prve minute bila bolja ekipa, a nagrada je stigla u 24. minuti kada se Haris Duljević sjurio s lijeve strane i onda pucao s 15 metara. Lopta se odbila od igrača Atromitosa i prevarila domaćeg golmana za vodstvo bordo tima.

Nakon vodstvo Sarajevo je krenulo po drugi gol, a priliku su imali u 32. minuti, ali je Okić nakon sjajne povratne lopte Duljevića pucao preko gola.

U nastavku preslika prvog poluvremena. Međutim rezultat se nije mijenjao do 81. minute kada je Cimirot prošao po desnoj strani i ubacio u sredinu, gdje je bio Bilbija i pospremio loptu u mrežu za 2:0.

Bio je to rezultat koji je vodio Sarajevo u 4. pretkolo, međutim u 86. minuti Grci su se vratili u igru preko Tavlaridisa.

Kako se rezultat više nije mijenjao do kraja utakmice, momčadi su otišle u produžetak, a za novu erupciju oduševljenja na klupi Sarajeva u posljednjim trenucima prvog produžetka se pobrinuo Bilbija, koji je ovog puta zabio na asistenciju Stojčeva.

Taj je gol potpuno presjekao Grke, za koje više nije bilo povratka u utakmica, pa je Sarajevo dobilo svoje mjesto na sutrašnjem ždrijebu u Nyonu u 13 sati.


Sport.ba – Haris Duljević vs Atromitos by MrBlackHoleMoon


Nemanja Bilbija vs Atromitos by MrBlackHoleMoon

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 8.8.2014. u 09:54