Sarajevo – Rio de Janeiro preko St. Louisa i Chicaga

tačno.net
Autor 5.4.2014. u 10:24

Sarajevo – Rio de Janeiro preko St. Louisa i Chicaga

Fudbalska reprezentacija BiH put na svoje prvo, historijsko, učešće na Svjetskom prvenstvu početi će iz svoje domovine.

Nakon jednog dijela priprema koji će biti obavljen u Sarajevu, Zmajevi bi trebali odigrati i jedan prijateljski susret za Zvijezdom iz Gradačca, a upravo bi grad Zmaja od Bosne trebao biti domaćin ovome susretu.

Prema planu N/FSBiH I selektora Safeta Sušića najbolji bh. fudbaleri bi na put za Sjedinjene Američke Države, gdje ih očekuju dvije prijateljske utakmice, trebali krenuti 27. maja. Letom iz Frankfurta Zmajevi bi trebali sletjeti u Chicago, svoju prvu američku destinaciju, iz kojeg odmah po slijetanju kreću za St. Louis.

Prvi “sparing” partner u gradu u kojem je drugi službeni jezik bosanski Zmajevima će biti reprezentacija Obale Slonovače. Susret sa jednom od najboljih afričkih selekcija planiran je za 30. maj, a već narednog dana fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine se vraća za Chicago gdje će biti sve do 5. juna kada je planiran polazak u Brazil.

U međuvremenu 3. juna Zmajevi će odigrati i svoj drugi prijateljski susret na američkoj turneji, a protivnik će im biti selekcija Meksika. U ovome susretu reprezentativci BiH će po prvi puta istrčati u Adidasovoj opremi, koja će samo dva dana ranije i zvanično biti puštena u prodaju.

sportsport.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor 5.4.2014. u 10:24