Šarić: Bila je to vrlo teška odluka, a Barcu nikada neću zaboraviti

tačno.net
Autor/ica 16.4.2016. u 10:45

Šarić: Bila je to vrlo teška odluka, a Barcu nikada neću zaboraviti

Jedan od najboljih golmana svijeta, Danijel Šarić, na kraju sezone će i definitivno napustiti Barcelonu.

Nakon sedam nevjerovatnih sezona i čak 29 osvojenih trofeja, ovaj Dobojlija odlučio je reći zbogom Kataloniji.

“Bila je to zaista vrlo teška odluka. Barcelona mi je spremila novi ugovor za još jednu sezonu, ali nakon razgovora s porodicom odlučio sam se za promjenu sredine i preseljenje u Katar”, rekao je na oproštajnoj i emotivnoj press-konferenciji 39-godišnji golman.

Poznato je da će bivši bh. reprezentativac karijeru nastaviti u ekipi Al Khajidah iz Katara, koja mu je ponudila ugovor na čak tri godine.

“Proveo sam sedam prekrasnih godina ovdje koje nikada neću zaboraviti. Osvojio sam mnogo trofeja i mislim da je klub shvatio moju odluku. Hvala svima koji su vjerovali u mene od prvog dana. Idem u klub iz Katara, koji mi nudi produženje moje karijere, a s obzirom na to da imam 39 godina i to je veoma važno za mene. Dakle, nije to bilo ekonomsko pitanje”, istakao je Šarić, koji će katalonski tim napustiti 30. juna kada mu i ističe ugovor.

Nakon toga, oglasili su se i iz Barce.

“Poštovali smo njegovu odluku. Klub se borio za njegov ostanak, ali smo znali da ima bolju ponudu od naše”, poručili su.

Impresivnoj brojci trofeja može dodati još neke. U španskoj ligi titula je nadomak vitrina, s obzirom da imaju maksimalan učinak, a u igri su Kup Španije i naravno Liga prvaka.

Šarić je u proteklih sedam godina, između ostalog, osvojio dvije Lige prvaka i titule svjetskog prvaka, pet naslova prvaka Španije i šest trofeja u Kupu.

Također, okitio se i srebrom na SP-u sa selekcijom Katara.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 16.4.2016. u 10:45