Schalke hrabrom igrom do remija u Istanbulu

tačno.net
Autor/ica 21.2.2013. u 07:54

Schalke hrabrom igrom do remija u Istanbulu

Galatasaray je na svom Ali Sami Yen stadionu u Istanbulu u susretu osmine finala Lige prvaka dočekao Schalke, a na kraju pobjednika nije bilo 1:1.

Schalke je prvi zaprijetio u ovom susretu i to već u prvoj minuti. Jones je dobro šutirao iskosa sa lijeve strane, ali je golman domaćih Muslera odbranio.

Do 12. minute uzbuđenja nije bilo, a onda je Galata stigla do vodstva. Burak Yilmaz je sve napravio sam, te je pogodio za vodstvo domaćih od 1:0.

Schalke je samo tri minute kasnije mogao doći do poravnanja. Nakon kornera, Huntelaar je bio sam pred golom Muslere, ali sa samo pola metra nije uspio ugurati loptu u mrežu. Galatasaray je u 17. minuti imao dvije velike prilike. Snijeder je prvo uposlio Drogbu, čiji udarac Hildebrand dobro brani, da bi u nastavku akcije Hamit Altintop pogodio prečku.

Imao je i Schalke potom nekoliko solidnih pokušaja prema golu Muslere, ali do pogotka nisu mogli. Yilmaz je zaprijetio i u 38. minuti nakon lijepe akcije sa Drogbom, ali je ponovo Hildebrand dobro reagovao.

U 45. minuti Schalke stiže do poravnanja. Brzu kontru tima iz Gelsenkirchena završio je Jermaine Jones, koji je pogodio za rezultat prvog poluvremena od 1:1.

Nastavak susreta na Ali Sami Yen stadionu nije donio prevelika uzbuđenja. Oba tima su igrala dosta dobro, ali bez konkretnih prilika se igralo sve do 78. minute. Burak Yilmaz je dobro šutirao, ali lopta je otišla pored gola. Potom je i Sabri dobro šutirao, ali je Hildebrand dobro odbranio.

Schalke je preko Draxlera u 80. minuti pokušao, ali i on je bio neprecizan. Do kraja nije bilo velikih prilika, te Schalke kući nosi veoma dobar rezultat.

 

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 21.2.2013. u 07:54