Selektor Nigerije: BiH na SP stiže u velikom stilu, ne treba ih potcijeniti

tačno.net
Autor/ica 20.12.2013. u 08:08

Selektor Nigerije: BiH na SP stiže u velikom stilu, ne treba ih potcijeniti

Selektor Nigerije Stephen Keshi otkrio je dio planova popularnih Super orlova uoči Svjetskog nogometno prvenstva naredne godine u Brazilu.

Keshi je kazao da će se njegova reprezentacija uoči odlaska u Brazil pripremati u Miamiju ili Houstonu u Sjedinjenim Američkim Državama. On je dodao da će odabrati grad čija je klima slična onoj u Sao Paulu gdje će Nigerijci imati kamp.

Među građanima Nigerije vlada veliki optimizam kada je riječ o prolasku njihove reprezentacije u osminu finala Mundijala jer vjeruju da su dobili lagane protivnike. Međutim, Keshi se ne slaže sa većinom koji ovako misle. Naprotiv, on vjeruje da svi imaju podjednake šanse.

“Ne znam zašto samo pričamo o Argentini. Iran se na Mundijal kvalifikovao mnogo prije nas dok je Bosna i Hercegovina završila kvalifikacije u velikom stilu i sa mnogo postignutih golova. Ne smijemo potcjenjivati nijednu od reprezentacija u grupi”, kazao je Keshi.

Na konstataciju novinara da bi se Nigerijci trebali kvalifikovati prije posljednje utakmice grupne faze protiv Argentine, Keshi je kazao “amen” što je zbunilo prisutne na pres-konferenciji u glavnom nigerijskom gradu.

On je kazao da još uvijek računa na usluge Josepha Yoboa, Osazea Odemwingiea, Haruna Lukmana, Chinedua Obasija i drugih koji u proteklom periodu nisu bili u njegovim planovima.

klix.ba 

tačno.net
Autor/ica 20.12.2013. u 08:08