Selektora nećemo dobiti prije januara

tačno.net
Autor/ica 20.12.2013. u 08:35

Selektora nećemo dobiti prije januara

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine još nije donio odluku o tome ko će naslijediti Aleksandra Petrovića na klupi bh. seniora, a konačni izbor teško da će se obaviti do kraja godine.

Kako nam je rekao generalni sekretar Saveza Harun Mahmutović, uspostavljeni su kontakti sa potencijalnim kandidatima, ali ni ovog puta nije želio otkrivati njihova imena.

– Bilo bi nekorektno licitirati bilo čijim imenom dok ne budemo, kao Savez, definirali stav o tome ko će biti selektor – rekao je Mahmutović.

Kao što je poznato, već duže se kalkulira imenima Nenada Markovića, Duška Ivanovića, Žana Tabaka, Dragana Šakote… ali je još neizvjesno hoće li neki od ovih stručnjaka zaista i sjesti na klupu BiH.

Mahmutović za sredinu januara najavljuje start zanimljivog projekta – lige mladih, u okviru koje će, kako ističe generalni sekretar, početi jedinstveni ligaški sistem takmičenja za mlađe kategorije na nivou BiH (pioniri, kadeti, juniori).

– Mislim da ćemo prvi put imati ovako ozbiljan ligaški sistem sa 22 kola, kroz koji će u ove tri kategorije nastupiti klubovi iz Mostara, Trebinja, Višegrada, Sarajeva, Bijeljine, Zenice, Kaknja, Tuzle, Viteza, Banje Luke…

Klubovi će biti oslobođeni troškova prijevoza i službenih lica. Za mene je najveća i najljepša stvar to što će u ovim ligama nastupiti više od 1.000 djece, među kojom se, siguran sam, kriju budući asovi naše košarke – izjavio je Mahmutović.

avaz.ba

tačno.net
Autor/ica 20.12.2013. u 08:35