Sepp Blatter dolazi u Sarajevo da uruči priznanje Zmajevima

tačno.net
Autor/ica 25.9.2013. u 14:57

Sepp Blatter dolazi u Sarajevo da uruči priznanje Zmajevima

Joseph Sepp Blatter, predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA), potvrdio je Uredu Internacionalne lige humanista u Sarajevu da će u svojstvu počasnog ambasadora sporta i kulture mira ILH-a uručiti Zlatnu povelje sporta i kulture mira “Juan Antonio Samaranch” nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine i selektoru Safetu Sušiću.

Svečana ceremonija bit će održana 10. oktobra u Sarajevu.

Ovo priznanje dodjeljuje se u okviru dugoročnog projekta ILH-a “Sport u izgradnji kulture mira, dijaloga i interkulturalnog razumijevanja” i na temelju svečane izjave kojom je Juan Antonio Samaranch 2007. u Barceloni Internacionalnoj ligi humanista dao ovlasti da, u svrhu popularizacije sporta i nove demokracije, njegovo ime mogu nositi priznanja i centri koji se osnivaju pod okriljem ILH-a.

Nogometna reprezentacija BiH i selektor Safet Sušić dobili su ovo priznanje u znak trajne zahvalnosti i priznanja za sve što je reprezentacija u proteklom periodu učinila za Bosnu i Hercegovinu, kako na unutarnjem, tako i na vanjskom planu kao njen najbolji ambasador u svijetu, za iskazane najveće vrednote BiH te doprinos misiji mira Internacionalne lige humanista u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ureda IHL-a Sarajevu.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 25.9.2013. u 14:57