Sergej Barbarez: Dajmo Yaya Toureu državljastvo BiH, pa da osvojimo SP

tačno.net
Autor/ica 8.5.2014. u 09:02

Sergej Barbarez: Dajmo Yaya Toureu državljastvo BiH, pa da osvojimo SP

I jedan od najboljih fudbalera svih vremena Bosne i Hercegovine, nekada najomiljeniji igrač navijačima reprezentacije ove zemlje, Sergej Barbarez bio je oduševljen sinoćnjom partijom Edina Džeke i pobjedom Manchester Cityja nad Aston Villom

“Daj da fatamo neku foru da ovom Toure Yaya naše državljanstvo sredimo i da osvajamo ‘to’ Svjetsko prvenstvo. Veliko bravo!”, napisao je Barbarez na svom profilu na društevnoj mreži Twitter.

Trijumf je popularne “Građane” doveo korak do osvajanja nove titule prvaka Engleske. U posljednjem kolu predstojećeg vikenda u domaćem susretu sa West Hamom igračima Cityja je za slavlje potreban bod. Mogu i izgubiti ukoliko Liverpool na svom terenu ne pobijedi Newcastle.

U prethodnih 37 kola fudbaleri Cityja postigli su impresivnih 100 golova (primili samo 37, uz osvjena 83 boda i gol razliku plus 63). U vrhu ovosezonske liste strijelaca Premier lige trojica su prvotimaca Manchester Cityja. Yaya Toure je treći sa 20 golova, Aguero je postigao 17, a Džeko 16. Prvi golgeter najjače lige svijeta je Suarez iz Liverpoola (31 pogodak), a drugi je njegov suigrač Sturridge (21). Međutim, Suarez i Sturridge, prema svemu sudeći, neće ostvariti san osvajanja titule na koju Liverpool čeka 25 godina, piše Anadolu Agency.

AA

tačno.net
Autor/ica 8.5.2014. u 09:02