Serija A: Roma i Juventus ubjedljivi, novi golovi sjajnog Edina Džeke

tačno.net
Autor/ica 22.9.2016. u 08:47

Serija A: Roma i Juventus ubjedljivi, novi golovi sjajnog Edina Džeke

Odigrano je kompletno peto kolo italijanske Serije A.

Većina favorita je slavila pobjede, a odličnu noć su imali bh. reprezentativci Edin Džeko i Miralem Pjanić.

Roma je na svom terenu bila ubjedljiva protiv Crotonea i rezultatom 4:0 slavila pobjedu. Dva od četiri pogotka je postigao kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko, a prvi je bio prelijep na asistenciju Francesca Tottija. Uz njegova dva pogotka, još po jedan su dodali Mohamed Salah i Stephan El Shaarawy.

Istim rezultatom je na svom terenu ranjeni Juventus slavio protiv Cagliarija. Pojačanja su konačno proradila, pa su tako zabijali Gonzalo Higuain, Dani Alves, a prelijepo je asistirao naš Miralem Pjanić.

Inter je vezao i treću uzastopnu pobjedu. Da, dobro ste čuli! Nakon dugo vremena Inter ima tri vezane pobjede u Seriji A, a opet je fantastičan bio Mauro Icardi koji je postigao oba pogotka u utakmici u kojoj je Inter gostovao Empolliju.

Napoli nije uspio slaviti kod Genoe na gostovanju, dok je 2:2 bilo u meču Udinesea i Fiorentine. Bez golova je završen i susret Pescare i Torina, dok je Palermo golom u posljednjim sekundama slavio u Bergamu kod Atalante. Chievo je rezultatom 2:1 slavio protiv odličnog Sassuola ove sezone.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 22.9.2016. u 08:47