Sezona bez trofeja nije nužno katastrofalna!

tačno.net
Autor 22.3.2014. u 10:34

Sezona bez trofeja nije nužno katastrofalna!

Menadžer Arsenala Arsene Wenger odgovorio je kritičarima koji mu stalno ”nabijaju na nos” izostanak trofeja još od 2005. godine.

Zadnji trofej u riznici ”topnika” je onaj za osvajanje FA kupa prije devet godina. Od tada traje suša za londonski sasatav, a što o tome misli, Wenger je rekao u intervjuu za klupsku internetsku stranicu povodom njegove 1000. utakmice na klupi Arsenala.

– Bili smo u finalu Lige prvaka 2006. godine. O tome danas niko ne govori, a i to je uspjeh. Nismo osvojili trofej, ali u nokaut-fazi nismo primili nijedan gol sve do posljednjih 13 minuta finala protiv Barcelone. Možemo li govoriti da je ta sezona bila neuspješna? Mislim da ne možemo. Izbacili smo te sezone Real Madrid sa Zidaneom, Beckhamom i ostalima, ali niko ne priča o tome. Kao da nismo ništa napravili. Zašto? Zato što na kraju sezone nismo paradirali s peharom – istakao je francuski stručnjak.

– Treba napraviti distancu od kritiziranja. Znam da su trofeji važni, ali ne znači da je sezona bez trofeja katastrofalna.

sport.ba

tačno.net
Autor 22.3.2014. u 10:34