Simeone najavio finale Lige prvaka: Atletico na Real bez Diega Coste?

tačno.net
Autor/ica 20.5.2014. u 07:28

Simeone najavio finale Lige prvaka: Atletico na Real bez Diega Coste?

Novi prvaci Španjolske počeli su s pripremama za finale Lige prvaka. Atletico nije imao vremena za slavlje, jer ih već u subotu čeka novi veliki izazov. Autor najugodnijeg iznenađenja ove sezone, Diego Simeone, morao se suočiti s ogromnim problemima nakon osvajanja titule. Naime, njegov najbolji napadač, Diego Costa, ozlijedio se na utakmici protiv Barcelone, a liječnička služba došla mu je s izvještajem u kojem je pisalo: “Costa mora 15 dana mirovati”, što u prijevodu znači – najopasniji igrač Atletica neće biti spreman za povijesni okršaj protiv Reala. Ipak, Simeone ne odustaje. Argentinac je i ranije ove sezone znao forsirati Costu. Slična je situacija bila pred uzvratnu utakmicu s Barcelonom u četvrtfinalu Lige prvaka pa je Costa, ipak, počeo od prve minute. Doduše, nije se dugo zadržao na terenu.

“Još uvijek ništa nije gotovo. Moramo biti pozitivni, nećemo donositi ishitrene odluke. Čekamo Diega i Ardu Turana do kraja tjedna. Međutim, ovo nije utakmica za igrače koji su na 80 posto svojih mogućnosti. Trebaju mi sto posto spremni igrači”, priznao je Simeone.

Atletico je odmah morao zaboraviti osvajanje naslova prvaka.

“Dečki su se zbilja potrudili, zaslužili su ovacije, ali moramo okrenuti novu stranicu. Moramo se dobro pripremiti za finale koje je pred nama”, rekao je Simeone.

Simeone označio dva najopasnija pojedinca

Real također ima probleme s ozlijeđenim igračima, ali dva najbitnija, Gareth Bale i Cristiano Ronaldo, sigurno će biti spremni za subotnje finale. Simeone je kao najopasnije u Realu označio Benzemu i Ronalda.

“Real je ekipa koja je strahovito napredovala od početka sezone. Tu bih izdvojio dvojicu igrača, Karim Benzema koji zabija golove, povezuje redove i radi pritisak na obranu. Igrali oni 4-3-3 ili 4-4-2, Benzema je tu vrlo bitan igrač. Drugi je, naravno, Cristiano Ronaldo. On je jedan od najboljih na svijetu”, rekao je Simeone, koji tvrde da u finalu nema favorita.

“Šanse su nam podjednake; 50-50. Ako dovoljno vjerujete u uspjeh, onda sve možete ostvariti. Moramo biti hrabri. Real ima pojedinačno bolje igrače, ali mi im itekako možemo parirati u želji i motivaciji. Bit će zbilja teško”, rekao je Simeone.

“Ostajem u Atleticu”

Argentinac je za kraj umirio navijače Atletica. Mnogi klubovi bi ga rado vidjeli na svojoj klupi, ali Simeone ostaje vjeran Atleticu.

“Sretan sam ovdje i nemam nekih planova u budućnosti. Mislim da smo odradili dobar posao. Vidi se da ovaj klub raste, osvojili smo Europa ligu, europski Superkup, a sada i prvenstvo. Volio bih da i dalje budemo konkurentni, a to znači i da financijski rastemo. Ukratko, da! Ostajem i iduće sezone”, objasnio je Simeone.

index.hr

tačno.net
Autor/ica 20.5.2014. u 07:28