Sky sports tvrdi: Džeki se ne pripisuje dovoljno zasluga

tačno.net
Autor/ica 19.1.2017. u 10:16

Sky sports tvrdi: Džeki se ne pripisuje dovoljno zasluga

Bh. reprezentativac Edin Džeko nastavlja privlačiti pažnju medija kako svojim pogocima tako i promašajima, tvrdi Sky Sports.

Pred susret Rome sa Sampdorijom na današnji dan postavlja se pitanje, da li se Džeki pripisuje dovoljno zasluga za uspjehe.

Nakon promašenog jedanaesterca u posljednjoj utakmici protiv Udinesea bh. reprezentativac se našao na udaru kritika. Nažalost, njegov promašaj je bio mnogo zvučniji nego li su njegovi ostali uspjesi. 21 pogodak u ovoj sezoni Džeku je postavio na treće mjesto kada govorimo o strijelcima u Seriji A, a nekoliko je puta pogađao kada je bila potrebna prevaga u bitnim utakmicama.

Pobjednički pogodak protiv Sampdorije u septembru, potom golovi u bitnim utakmicama protiv Intera i Napolija, hat trick u Europa ligi protiv Chieva samo su neki od bitnih trenutaka u njegovim nastupima ove sezone.

Uzevši u obzir sve njegove promašaje i pogotke prevaga će sigurno otići na stranu njegovih dobrih nastupa. Izvanredna tehnika, dobro kretanje na terenu i visina čine ga efektnom kombinacijom koja je pravi recept za dobrog golgetera.

Njegova forma je na zavidnom nivou, a vjerujemo da će se do kraja sezone više akcenta stavljati na njegove svijetle trenutke i uspjehe nego li promašaje.

scsport.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 19.1.2017. u 10:16