Slijepi mladić Mustafa Mehić Mujče istrčao sarajevski polumaraton

tačno.net
Autor/ica 18.9.2016. u 12:43

Slijepi mladić Mustafa Mehić Mujče istrčao sarajevski polumaraton

Foto: Edin Hadžihasić/klix.ba

Slijepi mladić Mustafa Mehić Mujče istrčao je svoj prvi sarajevski polumaraton za dva sata, sedam minuta i dvije sekunde.

Sportista koji je osvojio srca širom Bosne i Hercegovine nakon što je najavio ostvarenje svoje želje o učešću i završetku sarajevske polumaratonske utrke, konačno je svoj cilj ucrtao u svesku životnih dostignuća.

Uz Mujčeta je kroz svih nešto više od 21 kilometar utrke bio njegov trener Tomislav Cvitanušić koji je sa ovim ljubiteljem rekreacije proveo mjesece pripremanja za ovaj hvale vrijedan podvig.

Mujče je u više navrata poručio kako mu ništa nije teško te kako je volja ono što ga pokreće. Ovaj polumaratonac rođen je kao slabovidan, a 2012. je u potpunosti izgubio čulo vida.

Mustafa je počeo trenirati trčanje sredinom aprila ove godine, a konačni, veliki cilj je učešće na paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Mujče je istrčavanjem prvog polumaratona postao i prvi slijepi učesnik 21-kilometarske utrke u regionu. Ovaj svestrani mladić inspiracija je svojim kolegama i sportistima, a pored današnjeg uspjeha Mujče završava prvu godinu Pravnog fakulteta, voli hip hop, a snimio pjesmu sa tuzlanskim reperom Frenkijem.

klix.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 18.9.2016. u 12:43