Službeno: Eto’o potpisao za Chelsea

tačno.net
Autor/ica 29.8.2013. u 15:39

Službeno: Eto’o potpisao za Chelsea

Kamerunski nogometni reprezentativac Samuel Eto’o (32) potpisao je jednogodišnji ugovor sa Chelseajem, potvrdio je londonski klub putem svoje web stranice.

“Jako sam sretan što sam ovdje, ali također i nervozan jer želim početi igrati čim je prije moguće. Nije to bila teška odluka. Vidio sam kvalitete koje Chelsea ima, a bio sam sretan sa Joseom Mourinhom i prije, pa kada se prilika pojavila, onda sam ju iskoristio”, rekao je Eto’o.

Četverostruki najbolji afrički nogometaš u u Chelsea je stigao iz Anži Mahačkale uz odštetu koja se procjenjuje na 6,9 miliona funti (8 miliona eura).

Podsjećamo, Eto’o je ranije sa Chelseajevim menadžerom Mourinhom sarađivao u milanskom Interu, s kojim je 2010. godine osvojio trostruku krunu. Portugalskom stručnjaku je on bio rezervna opcija na koju se odlučio nakon neuspjeha u dovođenju napadača Manchester Uniteda Waynea Rooneyja.

Prije Intera i Anžija nosio je i dres Real Madrida te Barcelone, a za kamerunsku je reprezentaciju u 112 nastupa postigao 55 golova.

izvor: klix.ba
tačno.net
Autor/ica 29.8.2013. u 15:39