Šok za City: Aguero propušta i Barcelonu, povrijeđen i Zabaleta

tačno.net
Autor/ica 18.12.2013. u 09:11

Šok za City: Aguero propušta i Barcelonu, povrijeđen i Zabaleta

Menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini je priznao da bi argentinski napadač Sergio Aguero mogoa propustiti prvu utakmicu s Barcelonom u osmini finala Lige prvaka.

Prve prognoze bile su da će Aguero odsustvovati s terena do šest sedmica, dok danas s Ostrva tvrde da bi to moglo potrajati i osam nedjelja.

Argentinac, koji je postigao 19 pogodaka za “Građane” u svim takmičenjima ove sezone, se povrijedio u subotnjem derbiju 16. kola Premier lige protiv lidera Arsenala, kojeg je njegov tim savladao sa 6:3.

“Nisam doktor, teško je procijeniti da li će biti spreman. Naš medicinski tim tvrdi da će Aguero biti izvan terena između mjesec dana ili osam sedmica. Vidjećemo još”, rekao je čileanski stručnjak na klupi Cityja za engleske medije.

Pellegriniju je novu glavobolju zadao sinoć desni bek Pablo Zabaleta, koji se u susretu Capital One Cupa protiv Leicester Cityja povrijedio. Inače, ovaj meč obilježio je naš reprezentativac Edin Džeko, koji je sa dva pogotka odveo tim s “Etihada” u polufinale ovog takmičenja.

zabaleta

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 18.12.2013. u 09:11