Spahić i Medunjanin: Drugačija utakmica od one u Vaduzu

Autor/ica 10.9.2012. u 18:02

Spahić i Medunjanin: Drugačija utakmica od one u Vaduzu

 

Bh. nogometna reprezentacija sutra, u okviru drugog kola kvalifikacija za odlazak u Brazil na SP 2014, igra protiv neugodne Latvije, ali se Zmajevi nadaju da će se gosti vratiti kući bez ijednog boda.

U bh. reprezentaciji vlada odlična atmosfera nakon nevjerovatne 8:1 pobjede nad Lihtenštajnom u Vaduzu, ali ovoga puta izabranike Safeta Sušića čeka mnogo ozbiljniji i teži protivnik.
 
“Svi ćemo morati obratiti pažnju na napadača HSV-a, Rudnevsa. Igraju ruski stil nogometa, što znači da su veoma disciplinovani i jaki kao kolektiv. Mnogo su bolji od Lihtenštajna i bit će to jedna sasvim drugačija utakmica od one u Vaduzu. Volio bih da već u prvom poluvremenu riješimo utakmicu, ali to najvjerovatnije neće ići tako lako. Moramo posebnu pažnju obratiit na zalaganje i koncentraciju unutar naše ekipe, da nam se ne desi situacija da primimo gol iz bezazlene situacije”, kazao je Emir Spahić, stoper naše reprezentacije, a s njim, kao i selektorom Sušićem, složio se i veznjak Haris Medunjanin:
 
“Slažem se s Emirom i selektorom da ova utakmica neće biti ni slična ona kao protiv Lihtenštajna i svjesni smo da moramo oprezno krenuti. Što se tiče moje forme, ona i nije tako dobra kao prije, ali sada kada imam novi klub, očekujem da se brzo vratim u formu”, izjavio je Medunjanin, o čijem nastupu u sutrašnjoj utakmici će odlučiti selektor, koji je najavio povratak Mensura Mujdže u startnu postavu.
Autor/ica 10.9.2012. u 18:02