Spallettijeva Vučica sve opasnija: Roma deklasirala Fiorentinu, odličan nastup Pjanića

tačno.net
Autor/ica 5.3.2016. u 10:46

Spallettijeva Vučica sve opasnija: Roma deklasirala Fiorentinu, odličan nastup Pjanića

Dovođenjem Stephana El Shaarawyja i Diega Perottija u januarskom prijelaznom roku Spalletti je proširio napadačke opcije i iz meča u meč mijenja formaciju koristeći postave sa i bez klasičnog napadača što je Edin Džeko. Ovaj put, kao i u proteklom kolu protiv Empolija, Dijamant je ostao na klupi, a Roma je ponovo bila ubjedljiva. Međutim, kada je Džeko posljednji put počeo, a to je bilo protiv Palerma, Roma je postigla pet pogodaka. Dakle, Spalletti pogađa sa izmjenama u početnim postavama.

Za vodstvo protiv Fiorentine, Romi su trebale 22 minute kada je Pjanić odlično uposlio Salaha, a ovaj dodao El Shaarawyju koji je pogodio praznu mrežu. Samo tri minute kasnije Salah pogađa za 2:0 na asistenciju Perottija. A onda se i Perotti upisuje u strijelce u 38. minuti na asistenciju El Sharaawyja što je pokazatelj kako je sarađivala trojka u napadu Rome. Za poluvrijeme postigli su po gol i asistenciju. Do odlaska na odmor Fiorentina je smanjila na 3:1 golom Iličića iz penala.

U svemu tome veliku ulogu igrao je Miralem Pjanić koji je učestovao u skoro svim napadima Rome i vidjelo se da Spalletti velikim dijelom na kreativnošću Pjanića zasniva svoju igru. Prelijepim pasom u 58. minuti Pjanić je izbacio defanzivnu liniiju gostiju i namjestio Salahu stopostotnu šansu koju je Egipćanin iskoristio.

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 5.3.2016. u 10:46