Special one nahvalio svog mezimca uoči susreta sa Galatasarayjom

tačno.net
Autor/ica 18.3.2014. u 09:17

Special one nahvalio svog mezimca uoči susreta sa Galatasarayjom

U večerašnjem uzvratu osmine finala Lige prvaka Chelseaju će najviše prijetiti Didier Drogba, danas zvijezda Galatasaraya, a nekada Chelseaja, igrač kojeg Jose Mourinho neizmjerno cijeni.

Mourinho i Drogba imali su sjajan odnos još u vrijeme dok je Mourinho bio prvi put u Chelseaju, a Portugalac i danas Drogbu vidi kao jednog od najboljih napadača svijeta.

“Je li Drogba s 36 godina isti igrač kakav je bio s 26? Nitko to ne može biti, ali Drogba je bez obzira na to i danas jedan od najboljih napadača svijeta. On je bez ikakve dvojbe jedan od najvećih igrača u historiji Chelseaja i s tim će se složiti svi navijači našeg kluba”, komentarisao je Mourinho na posljednjoj konferenciji za novinare.

Mourinho je uvjeren kako će se Drogba u budućnosti vratiti u Chelsea, u klub u kojem je od strane navijača proglašen najboljim klupskim igračem ikada.

“Mislim da se to jednostavno mora dogoditi. Kada, to ne znam. Hoće li to biti na poziciji igrača, trenera, čovjeka u uredu, za godinu, pet ili deset, niti to ne znam, ali znam da će se vratiti. Kada klub toliko nekome znači i kada neko toliko znači klubu, onda se to mora dogoditi”, smatra ‘Special one’.

Drogba će, naravno, biti sretan ukoliko Galatasaray uspije doći do pozitivnog rezultata na Stamford Bridgeu i osigura prolaz, ali eventualni pogodak neće slaviti.

“Ako pobijedimo, biću sretan. Međutim zbog svog respekta koji imam prema ovim ljudima, navijačima i igračima, pogodak neću proslaviti. Ovdje sam ipak došao s drugim klubom i nemam što dokazivati Chelseaju. Sve što sam trebao dokazati, dokazao sam u Chelseaju. Samo želim pobjedu i prolazak dalje. Ne znači to da imam nešto protiv Chelseaja, to nikada neće biti slučaj”, tvrdi Drogba.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 18.3.2014. u 09:17