Spremni na odlazak Pjanića: Roma dovodi Eriksena iz Ajaxa?

tačno.net
Autor/ica 12.7.2013. u 08:06

Spremni na odlazak Pjanića: Roma dovodi Eriksena iz Ajaxa?

Čini se kako se u Romi pripremaju na mogući odlazak bh. reprezentativca Miralema Pjanića.

Pjanić se posljednjih dana snažno povezuje s Tottenhamom, koji je poslao ponudu tešku 20 miliona funti na adresu Rimlana. Naravno, nije to novac koji bi olako zanemarili na Olimpicu, iako su svjesni koliko u njihovoj igri znači 22-godišnji bh. veznjak.

Kako je izvijestio IlTempo, Roma se priprema za moguću prodaju Pjanića, a njegov nasljednik bi mogao biti Christian Eriksen, talentirani Danac iz Ajaxa.

Kako se navodi, Pjanić je zatražio poboljšani ugovor, a obzirom da mu isti ističe 2015. godine, u Romi su svjesni da ne smiju previše čekati i da je ovo idealna prilika da zarade.

S druge strane, Eriksen ima ugovor s Ajaxom do sljedećeg ljeta, pa bi ga holandski prvak mogao pustiti za odštetu od sedam do osam miliona eura. Ubrzo će jedan igrač iz Eredivizije stići u Rim, pritom ne mislio na Eriksena, a riječ je o  Kevinu Strootmanu, nogometašu PSV-a.

Dodajmo da se danas pojavila informacija kako bi moglo doći do razmjene između Pjanića i Kevina-Princea Boatenga. Ganac je želja Rimljana, Massimiliano Allegri je veliki zaljubljenik u igre našeg Pjanića. No, nema naznaka da bi se takvo što moglo dogoditi u narednim danima.

Daleko izvjesniji je prelazak Pjanića u Englesku, gdje ga osim Tottenhama želi i Džekin Manchester City. Ipak, dodajmo da su Spursi tokom ovog ljetnog prijelaznog  roka bili najkonkretniji sa ponudom od 20 miliona.

sportsport

tačno.net
Autor/ica 12.7.2013. u 08:06