Srbi van sebe: Španjolci su namjerno izgubili

tačno.net
Autor/ica 17.9.2013. u 07:47

Srbi van sebe: Španjolci su namjerno izgubili

Španjolska košarkaška reprezentacija izgubila je u produžetku Eurobasketa od Italije 86:81 iako su većim dijelom utakmice bili u vodstvu. Zbog ovog poraza ‘furija’ će u četvrtfinalu igrati protiv Srbije.

Iako je imala i po 15 koševa prednosti, španjolska je košarkaška reprezentacija izgubila u produžetku od Italije 86:81 u posljednjoj utakmici skupnog dijela. Ovaj poraz teško je pao srpskim medijima koji su ogled Španjolske i Italije nazvali cirkusom ‘u kojem niti jedna momčad nije imala želju pobijediti’.

‘Farsa je doživjela kulminaciju tri sekunde prije kraja, pri vodstvu Španjolske 70:68, kada su Španjolci doslovno pustili talijanskog igrača da položi loptu u koš za produžetak’, piše b92, dok Mondo donosi izvještaj pod naslovom ‘Furija namjerno pustila Italiji’.

Blic je pak utakmicu garnirao naslovom ‘Kalkulantska borba bez mnogo časti. Prvak Europe porazom odabrao Srbiju’.

‘Čudna je ta igra kalkulacije. Igraš da izgubiš jer će ti se to kasnije isplatiti. Tako su u meč ušli košarkaši Španjolske i Italije. Igrali su da izgube i igraju protiv Srbije u četvrtfinalu jer je pobjeda značila ogled protiv iskusne Litve’, piše novinar Blica.

Parovi četvrtfinala:
Srijeda, 18. rujna:
Srbija – Španjolska
Slovenija – Francuska
Četvrtak, 19. rujna:
Hrvatska – Ukrajina
Litva – Italija

tportal.hr

tačno.net
Autor/ica 17.9.2013. u 07:47