Srbi zbog Gotovine traže kaznu za HNS

Autor 20.4.2011. u 10:27

Srbi zbog Gotovine traže kaznu za HNS

Srbijanski mediji kontaktirali su Uefu zbog nogometaša Zadra koji su na prvenstvenoj utakmici na Šubićevcu na travnjak izašli u majicama s likom hrvatskog generala Ante Gotovine

Kurir piše da su Zadrani prije utakmice nosili majice s likom Gotovine s natpisom ‘Heroj, a ne zločinac’ te da to neće kazniti Hrvatski nogometni savez.

U tekstu stoji da budući da taj ‘sramotan čin nije naišao na osudu europske javnosti, da će sljedeći vikend svi hrvatski prvoligaši napraviti isto’.

Srpski novinar napominje da ni povjerenik Prve HNL Josip Brezni ne smatra da su Zadrani napravili kažnjivo djelo iako Uefa zabranjuje miješanje politike u sport.

Iz Kurira su nazvali Uefu te pitali hoće li Europske nogometna organizacija kazniti NK Zadar i HNS.

‘Uefa još nema sve potrebne informacije o utakmici koju spominjete. Naš stav je dobro poznat i Uefa zabranjuje bilo kakve političke poruke unutar i oko nogometnih stadiona. Međutim, preciznije informacije o kažnjavanju aktera incidenta ili samog HNS još nemamo’, izjavili su u Nyonu.

Zato se oglasio bivši član Klupske komisije Uefe Dušan Maravić.

‘Nevjerojatno je da se 20 godina od raspada Jugoslavije događaju iste stvari. Uefa izričito zabranjuje uplitanje politike u sport, a nošenje majica s likom ratnih zločinaca je veliki skandal. Rekao bih da stvari koje se ovdje događaju nisu po civilizacijskim normama 21. stoljeća. To je klasično hodanje na tjemenu glave i samo nas može odvesti u neke nove krvave sukobe’, rekao je Maravić.

Autor 20.4.2011. u 10:27

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija