Srbija izašla iz minusa, Njemačka rutinski savladala Poljsku

tačno.net
Autor/ica 5.9.2015. u 09:32

Srbija izašla iz minusa, Njemačka rutinski savladala Poljsku

Reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, pošto je u Novom Sadu savladala Armeniju – 2:0 (1:0).

‘Orlovi’, koji su već izgubili sve šanse da izbore plasman u Francusku, su tako izašli iz minusa, pa sada imaju jedan bod, a nisu više ni poslednji u grupi I.

Podjela bodova i remi bez golova ostavio je Dansku na drugom mjestu na tabeli grupe I, dok su Albanci jedno mesto niže, sa istim brojembodova, ukupno 11.

Osim toga, Gruzija je nešto ranije pobijedila Škotsku u meču koji je počeo u 18 sati. Minimalna pobjeda domaćina udaljila je Škotsku od Evropskog prvenstva, ostrvljani su četvrti u grupi D.

U pomenutoj grupi pobjedu je zabilježila selekcija Njemačke, rutinskim trijumfom nad Poljacima rezultatom 3:1.

Nijemci su već u prvom dijelu igre preko Mullera u 12. i Gotzeau 19 minutu poslali jasnu poruku. Lewandowski je u 37. minutu postigao jedini gol za svoj tim, a do kraja se u listu strijelaca još jednom u 82. minutu meča upisao Gotze.

Ubjedljiv trijumf večeras u istoj grupi zabilježila je selekcija Republike Irske, koja je slavila 4:0 nad Gibraltarom.
Irci su treći sa 14 bodova, ispod Poljske sa 14 i Njemačke sa 16.

U grupi F, reprezentacija Grčke se na neslavan način oprostila od ionako izgubljenih kvalifikacija. Na domaćem terenu Grci su poraženi od Finske kojoj je pobjedu doneio Pohjanpalo u 75. minutu utakmice.

Grci su zakucani za dno tabele sa dva boda, Farska ostrva imaju bolji saldo od Grka, bez obzira na ubjedljiv poraz od selekcije Sjeverne Irske danas, rezultatom 1:3.

U ovoj grupi i treći par, sastali su se Rumunija i Mađarska.

Komšijski derbi završen je bez golova, Rumuni su drugi na tabeli sa 15 bodova, bodom manje od Sjevernih Iraca i tri boda više od trećeplasiranih Mađara.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 5.9.2015. u 09:32