Srbija u gostima savladala Kipar, Hrvati deklasirali J.Koreju

tačno.net
Autor/ica 7.2.2013. u 09:28

Srbija u gostima savladala Kipar, Hrvati deklasirali J.Koreju

Fudbalske reprezentacije Srbije i Hrvatske slavile su u prijateljskim susretima i tako potvrdile odličnu formu pred kvalifikacijski susret koji se igra na Maksimiru 22. marta.

Fudbalske reprezentacija Srbije je u gostima savladala ekipu  Kiprom rezultatom 1-3.

Ciprani su bili ti koji su poveli nakon manje od 20 minuta igre. Konstantinos Makridis iskoristio je proigravanje Charalambidisa, te u 19. minuti doveo svoju reprezentaciju u iznenađujuće vodstvo.

Manje od 15 minuta bilo je potrebno da Dušan Tadić izjednači na 1-1 u 33. minuti, a u drugoj minuti nastavka i u potpunosti preokrene rezultat u srbijansku korist. Kod oba mu je pogotka asistirao Filip Đuričić

Konačnih rezultat  postavio je Dušan Basta u 70. minuti nakon  asistirencije Antonia Rukavine.

U prvom nastupu u 2013. godini hrvatska fudbalska reprezentacija je na stadionu Craven Cottage, domu engleskog prvoligaša Fulhama, pobjedila  Južnu Koreju sa rezultatom 4-0 .  Za Hrvatsku su pogađali  Mario Mandžukić 32 min., Darijo Srna u 41 min.  Nikica Jelavić u 57 minuti a konačan rezultat postavio je  Mladen Petrić u 85 minuti.

Bila je to šesta međusobna prijateljska utakmica između Hrvatske i Južne Koreje.  Hrvatska ima dvije pobjede, dva su susreta završena su remijem, a dva pobjedom Južne Koreje.

tačno.net
Autor/ica 7.2.2013. u 09:28