Srbija u polufinalu FED kupa!

Autor/ica 5.2.2012. u 21:43

Srbija u polufinalu FED kupa!

Srpski dubl Jovanovski – Krunić doneo je novi trijumf Srbiji u odlučujućem petom meču u duelu sa Belgijom. Naše devojke su slavile sa 7:6, 4:6, 6:1.

 
Beta
Beta

Meč je trajao skoro 150 minuta. Belgijanke su igrale u sastavu Janina Vikmajer i 17- godišnja Anastasija van Ujtvank.

Srbija će u polufinalu igrati protiv selekcije Rusije, koja je sa u Moskvi savladala Španiju sa, takođe, 3:2. Taj meč igraće se u glavnom gradu Rusije 21. i 22. aprila.

U prvom meču odigranom u nedelju Janina Vikmajer je sa ubedljivih 6:1, 6:0 pobedila Aleksandru Krunić i donela Belgiji prednost od 2:1. Ipak Bojana Jovanovski je u narednom meču pobedila 6:2, 6:4 Kirsten Flipkens i tako izjednačila ukupan rezultat na 2:2.

Bojana i Aleksandra su iskoristile drugu brejk loptu u trećem gemu i povele sa 2:1 u prvom setu Belgijanke su odmah uzvratile “brejk” , a onda su do sedmog gema obe selekcije osvajale servis gemove. Ponovo je na servis Aleksandre Krunić Belgija napravila pritisak, ali su se naše devojke izvukle i izjednačile na 4:4.

I naredna dva gema protekla su na isti način, a onda je u 11. gemu naša selekcija imala 30:0. Belgijanke su izjednačile, a onda je Jovanovski sjajnom forhend dijagonalom donela prednost našem timu. Srbija nije iskoristila jednu “brejk” šansu, a onda su Belgijanke dobile i taj gem za 6:5.

Naše su dobile naredni servis gem i ušlo se u taj brejk.

Krunićeva i Jovanovski su napravile dva “mini brejka” i posle servisa Bojane Jovanovski povele sa 4:0. Belgijanke smanjuju na 4:2. Aleksandra Krunić drugim servisom dovodi naš dubl do 5:3, a onda pravimo još jedan “mini brejk” i dolazimo do četiri set lopte. Naše su odmah iskoristile prvu i dobile prvi set sa 7:6.

Beta
Beta

Belgijanke su dobile prvi gem u drugom setu i imale tri “brejk” šanse, dve su spasile treću nisu mogle, pa je Belgija povela sa 2:0.

Neše devojke odmah u narednom gemu na servis Vikmajerove uzimaju “brejk” sa nulom, za 1:2. Na servis Anastasije van Ujtvank Bojana i Aleksandra koriste drugu brejk loptu i dolaze do izjednačenja – 2:2.

Međutim već u narednom gemu na servis Bojane Jovanovski Belgijanke ponovo dolaze do brejk lopte koju koriste. U narednom gemu servirala je Janina Vikmajer, srpske teniserke su imale brejk loptu koji nisu iskoristile, a četvrti gem u trećem setu Belgijankama je donela mlada Van Ujtvank – 4:2.

Srbija je smanjila na 4:3 i napravila pritisak na servis van Ujtvank. U tim momentima Aleksandra Krunić je odigrala dve fenomenalne forhend paralele, a onda još lepšu bekhend dijagonalu i prošla Vikmajerovu na mreži. Posle sjajnog novog poena, devojke su došle do “brejk” lopte, ali je Aleksandra pogodila dno mreže. Belgijanke, ipak, dolaze do 5:3.

Onda na servis Bojane Jovanovski Srpkinje smanjuju na 5:4. U poslednjem gemu drugog seta Belgijanke su povele 40:0, naše su izjednačile, ali nisu mogle do preokreta.

Srbija je sa 1:0 otvorila treći set. Na servis Vikmajerove Srbija pravi “brejk” iz petog pokušaja, sjajnim forhendom. Belgijanke su na servis Krunićeve imale dve brejk lopte, ali je u odsudnim momentima Aleksandra dobro servirala, a Bojana smečevima donela izjednačenje, a na isti način i vođstvo od 3:0.

Belgijanke su lako dobile svoj servis gem, ali i Srbija pa je posle pet odigranih gemova bilo 4:1 za Srbiju. Do novog “brejka” na servis Vikmajerove dolazimo do 5:1. Za meč je servirala Aleksandra Krunić. Posle dva sata i 28 minuta igre Srbija dolazi do meč lopte. Devojke su iskoristile prvu za 6:1 i ukupnu pobedu nad Belgijom nad 3:2.

Autor/ica 5.2.2012. u 21:43