St. Louis će biti poput Zenice, a stadion Busch kao Bilino Polje

tačno.net
Autor/ica 13.11.2013. u 08:24

St. Louis će biti poput Zenice, a stadion Busch kao Bilino Polje

Stadion Busch u St. Louisu bit će potpuno spreman za nogometni spektakl između reprezentacija BiH i Argentine, koji se igra u noći sa ponedjeljka na utorak po našem vremenu.

U bejzbol klubu St. Louis Cardinals, čiji je stadion domaćin utakmice između Zmajeva i Gaučosa, potrudili su se da teren i tribine budu u potpunosti spremni za nogometni spektakl.

Na ovom stadionu nogometne utakmice se ne održavaju tako često. Na fotografijama možete vidjeti da je na dijelovima terena iz tog razloga zamijenjena stara trava, nakon čega će biti iscrtane linije terena.

U međuvremenu, euforija među bh. građanima koji žive u ovom američkom gradu, je iz sata u sat sve veća. Već nekoliko dana u St. Louisu se mogu kupiti razni rekviziti nogometne reprezentacije, a u domovima, kancelarijama i prodavnicama u potpunosti dominira plavo-žuta boja.

U jednoj od lokalnih kreditnih organizacija gdje rade bh. građani organiziran je i “Dan Zmajeva” te su se na kancelarijskim zidovima našli dresovi, šalovi, zastave, ali i naljepnice sa imenima reprezentativaca.

Stadion Busch, koji među bh. Amerikancima ovih dana slovi kao drugo Bilino Polje, bit će u potpunosti popunjen, a veliku većinu na tribinama činit će navijači Zmajeva.

Očekuje se da će prisustvovati blizu 40.000 Bosanaca i Hercegovaca koji su u proteklom periodu otišli iz naše zemlje i skrasili se u Sjedinjenim Američkim Državama.

tačno.net
Autor/ica 13.11.2013. u 08:24