Šta se dešava sa Kolašincem i njegovom odlukom da igra za BiH?

tačno.net
Autor/ica 19.7.2013. u 07:22

Šta se dešava sa Kolašincem i njegovom odlukom da igra za BiH?

Novi menadžment Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine ne gubi dragocjeno vrijeme pa tako, umjesto da se, po uzoru na svoje prethodnike, bezbrižno izležava po plažama Zaostroga i Podaca dok naš fudbal propada, planiraju nove poteze kojima će pokušati ojačati reprezentaciju BiH.

Tako će predsjednik NSBiH Elvedin Begić i generalni sekretar Jasmin Baković uskoro otputovati u Njemačku kako bi obavili razgovor sa potencijalnim reprezentativcem BiH Seadom Kolašincem.

Situacija s obećavajućim stoperom Schalkea, koji je porijeklom iz Čapljine, dosta je neizvjesna. S jedne strane, član je mlade njemačke reprezentacije i jedan od najtalentiranijih mladih igrača Bundeslige, a s druge, u nekoliko navrata izražavao je želju da u budućnosti igra za BiH. No, na tome je do sada i ostajalo.

Sead je u dosadašnjim razgovorima isticao da je obaveze u vezi s dokumentacijom prebacio na svog oca tako da Begić i Baković namjeravaju i s njim sjesti za stol kako bi vidjeli je li stvar krenula sa mrtve tačke.

– Cilj nam je otići kod njega i u otvorenom razgovoru vidjeti kakvi su njegovi planovi i razmišljanja. Tačan termin još ne znamo, jer nam je želja da popričamo s kompletnom porodicom – rekao nam je Begić.

Planirano je da posjeta bude krajem jula, ali to će zavisiti od planova porodice Kolašinac.

 

 

 

izvor: sport.ba

tačno.net
Autor/ica 19.7.2013. u 07:22