Statistika Mundijala nakon prvog kola: Robben najbolji, Casillas najgori, a Pjanić na visokom 34. mjestu

tačno.net
Autor/ica 18.6.2014. u 16:08

Statistika Mundijala nakon prvog kola: Robben najbolji, Casillas najgori, a Pjanić na visokom 34. mjestu

Prema zvaničnoj statistici u dosadašnjem dijelu Svjetskog prvenstva gledajući pojedinačne učinke nogometaša najbolji Zmaj je Miralem Pjanić koji je zauzeo 34. mjesto u poretku svih nogometaša koji nastupaju na SP, piše NAP. Naime, Pjanić je u utakmici s Argentinom gdje smo poraženi rezultatom 2:1 imao 91,7 posto tačnih pasova u igri. Imao je prema statistici dva šuta prema golu i dobio je ocjenu 7, 78.

Prvi na listi najboljih po učinku je Holanđanin Arjen Robben sa ocjenom od 9,96. On je postigao dva gola imao je tri šuta prema golu, 82,6 posto tačnih pasova, dva dobijena zračna duela i bio je igrač utakmice. Statistika Robbena urađena je u utakmici protiv Španije.

Drugi na listi je Čileanac Alexis Sanchez sa ocjenom od 9,34 sa postignutim jednim golom, asistencijom, dva šuta prema golu i sa 76,9 posto tačnih pasova. Također bio je igrač utakmice u susretu protiv Australije.

Treću visoku poziciju najboljih zauzeo je Švicarac Ricardo Rodriguez sa dvije asistencije, 90,6 posto tačnih pasova i šest dobijenih zračnih duela. Bio je i igrač utakmice, a ocjena mu je 9,33.

Na neslavnom posljednjem 446. mjestu je španski golman Iker Casillas, koji je u duelu sa Holandijom primio čak pet golova. Pri tome je zaradio i žuti karton, a ocjena mu je 4,6, piše Patria.

Posmatrajući samo statistiku preciznih pasova visoko 22. mjesto zauzeo je bh. reprezentativac Muhamed Bešić koji je u utakmici sa Argentinom imao 98 posto tačnih dodavanja.

oslobodjenje.ba

tačno.net
Autor/ica 18.6.2014. u 16:08