Statistika ne laže: Tevez ipak nadmašio Ronalda

tačno.net
Autor/ica 6.5.2015. u 10:23

Statistika ne laže: Tevez ipak nadmašio Ronalda

Carlos Tevez i Cristiano Ronaldo nekada su dijelili svlačionicu na Old Traffordu, a sinoć su, očekivano, bili u naslovnim ulogama prvog polufinalnog dvoboja Lige prvaka u kojem je Juventsu savladao Real Madrid s 2:1, te tako došao do prednosti prije revanša.

Gladajući ono najosnovnije, povezani su sa sva tri pogotka na utakmici svaki postigavši po jedan. Juve je stigao u vodstvo nakon što je Tevez pucao, a odbijenu loptu Casillasa u mrežu pospemio Morata. Za izjednačenje Reala zabio je Ronaldo nakon lijepe asistencije Jamesa Rodrigueza, da bi Tevezova ipak bila ‘zadnja’ nakon što je Argentinac izborio te potom iskoristio najstrožu kaznu za pobjedu Stare dame.

Ipak, pogledajmo i detaljniju statistiku dvojice najvećih zvijezda torinskih polufinalista:

Tevez je za 86 minuta 51 put bio u kontaktu s loptom, a dobio je trećinu duela u kojima se našao.

Za pogodak mu su mu bila dovoljna tri šuta u okvir gola, a ukupno je pucao pet puta. Ukupno je tačno dodao suigračima 36 puta, uz odličnih 86 % uspješnosti, a dva je puta dodao svojim igračima nakon čega su direktno pucali prema golu.

U odbrani Argentinac praktički ‘nije postojao’, ali to mu nije ni zadaća. Ipak, uspio je zaraditi žuti karton iz jedinog prekršaja kojeg je napravio, dok su triput igrači Reala napravili prekršaje na njemu.

Cristiano Ronaldo je odigrao cijelu utakmicu, pri čemu je 39 puta bio u kontaktu s loptom, a u duelima je nešto uspješniji bio od Teveza, ima 41,7 posto dobivenih.

Ronaldo je triput pucao prema golu Buffona, uz jedan pogodak, ali i jednu veliku priliku koju nije iskoristio u prvom dijelu. Gol za 1:1 bio mu je ujedno i jedini udarac u okvir gola.

Što se razigravanja saigrača tiče, Portugalac je 23 puta uspješno dodao, što je odličnih 87 %, a jednom je i ubacio pred gol Juventusa, te dodao za udarac saigraču.

U jedinom startu na protivničkog igrača, Ronaldo je bio uspješan. Jednako kao Tevez, jedan je prekršaj skrivio, a tri su na njemu napravljena, piše Goal.

Na kraju, ispada da je Tevez ipak pobjednik ovog duela najvećih zvijezda, barem iz razloga što je učestvovao kod oba pogotka koja je Juventus postigao u svojoj velikoj noći u kojoj su pobijedili kraljevski klub. Ipak, ništa još nije gotovo, a Real Madrid i Cristiano Ronaldo priliku za revanš imaju već sljedeće sedmice.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 6.5.2015. u 10:23