Štilić: Sušić je imao neka svoja čudna pravila

tačno.net
Autor/ica 20.11.2014. u 17:12

Štilić: Sušić je imao neka svoja čudna pravila

Bivši fudbaler sarajevskog Željezničara, Semir Štilić, pruža odlične partije u Poljskoj, ali i pored toga nije uspio privoljeti Safeta Sušića da ga pozove u reprezentaciju. 

Fudbaler poljske Wisle iz Krakowa u razgovoru za medije u Poljskoj istakao je kako se nada da će se naći na spisku novog selektora, ali i da mu odluke Safeta Sušića nisu jasne.

“Mislim da kvalifikacije još uvijek nisu izgubljene. Imamo dva boda iz četiri utakmice. Nacija i fudbaleri nisu sretni i zbog toga je selektor dobio otkaz. Ipak mislim da smo još uvijek u stanju da budemo trećeplasirani i izborimo Play Off,” rekao je Štilić i nastavio:

“Svi su prije posljednjeg susreta govorili da selektor treba biti smijenjen jer je imao loše rezultate. Ima nekoliko novih imena, poput Barbareza, koji je bio kapiten, a tu je i Robert Prosinečki. Sve znam samo iz novina, a uskoro će se znati i zvanično,” kaže Štilić.

Dotakao se Štilić i Svjetskog prvenstva i pada u formi našeg nacionalnog tima nakon odličnih igara.

“Imali smo problema sa povredama u posljednjem susretu sa Izraelom, nedostajali su Džeko i Ibišević. Spahić je završio reprezentativnu karijeru, ali se vratio. Nekada nam nedostaje i sreće. Bili smo dobri na prvom Svjetskom prvenstvu, ali uvijek je tako, kada dođete na vrh, teško se tu zadržati. Nije kasno još se možemo probuditi,” kaže Štilić.

Dotakao se Štilić i bivšeg selektora našeg nacionalnog tima, Safeta Sušića. Fudbaler Wisle smatra kako je Pape imao čudne kriterije.

“Ne znam šta je problem, imamo čak i laganu grupu. Teško je reći. Nije važno da li sam ja u timu ili ne. Ja sam isto tako i navijač reprezentacije i teško mi je gledati loše rezultate. Naravno da svi žele biti na spisku selektora,” kaže Štilić i dodaje:

“Nisam mnogo sarađivao sa bivšim selektorom. Rekao je da ne prati poljsku ligu, jer je preslaba. Imao je neka svoja čudna pravila. Neki igrači su se povrijedili, a on nije želio pozvati zamjene. Ako budem igrao dobro, možda me sljedeći selektor pozove,” riječi su Štilića.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 20.11.2014. u 17:12