Štimac šokirao hrvatske novinare kada je rekao koga bi želio u baražu

tačno.net
Autor/ica 14.10.2013. u 12:48

Štimac šokirao hrvatske novinare kada je rekao koga bi želio u baražu

Hrvatski reprezentativci otputovali su u Škotsku gdje igraju posljednju kvalifikacijsku utakmicu skupine za Svjetsko prvenstvo.

Iako se loša atmosfera mogla iščitati na licima igrača, selektor Igor Štimac i dalje nije zabrinut, javljaju hrvatski mediji.

– Nije ova utakmica u kojoj imamo rezultatski imperativ. U svakom slučaju trebamo težiti pobjedi radi atmosfere i radi svega što se događa oko nas. U svlačionici je situacija homogena, normalana i uobičajena. A i ovo sve što je oko reprezentacije čini mi se da je ‘deja vu’, uvijek isto.

Štimca su novinari upitali šta očekuje od utakmice sa Škotskom?

– Očekujem prije svega da budemo koncentrirani. To nas je koštalo ovih zadnjih neuvjerljivih izdanja, jer su trenutci slabosti, a ne neuvjerljivost tijekom 90 minuta, odlučili o konačnom rezultatu koji je kvario dojam u potpunosti.

Iako Hrvatskoj zbog žutih kartona koje ima 12 igrača prijeti da dodatne kvalifikacije dočeka oslabljena, Štimac neće kalkulisati.

– Iza ovog dolaze dvije utakmice gdje ćemo morati pokazati pravo lice i kao uvijek do sada, osim jednom, plasirati se na veliko takmičenje”.

Pobjeda u Škotskoj bi dobro došla za povratak samopouzdanja u reprezentaciji?

– Mene ne treba podizati, a ni njih. Već su bili u ovim situacijama izloženi i kritikama i pohvalama tijekom jednog kvalifikacijskog ciklusa. Dakle, ništa novo, pred nama je play off, sačekat ćemo ga i pripremit se dobro i ići tamo gdje treba, rekao je Štimac i za kraj otkrio ima li želje za dodatne kvalifikacije?

– Imam. Francusku.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 14.10.2013. u 12:48