Stoke u polufinalu Liga kupa nakon 43 godine

tačno.net
Autor/ica 2.12.2015. u 11:35

Stoke u polufinalu Liga kupa nakon 43 godine

Fudbaleri Stoke Cityja plasirali su se u polufinale Liga kupa Engleske, prvi put nakon 43 godine. Tada, 1972. godine, Stoke je otišao do finala nakon kojeg je podigao za sada jedini trofej u klupskoj historiji, javlja Anadolu Agency (AA).

Junaci Stokea u četvrtfinalnom susretu protiv Sheffield Wednesdaya bili su Ibrahim Afellay i Phillip Bardsley, strijelci za siguran trijumf rezultatom 2:0.

“Da smo dozvolili protivniku malo prostora mogao nam je stvoriti probleme, ali smo to u potpunosti spriječili. Posebno nakon što smo postigli prvi gol, tada smo ih potpuno neutralisali. Naravno da bih volio da odemo do kraja u Liga kupu, ali u konkurenciji su ostali zaista sjajni timovi”, rekao je Mark Hughes, menadžer Stokea.

U polufinalu, nakon ogleda u srijedu uvečer, osim Stokea plasirali su se Manchester City i Everton. City je na domaćem terenu sa laganih 4:1 savladao Hull City, dok je Everton u čijem sastavu ponovo nije bilo bh. reprezentativca Muhameda Bešića, slavio sa 2:0 u gostima kod Midlesbrouigha.

Nakon večerašnjeg duela u kojem se sastaju Southamptonm i Liverpool (20.45 sati) biće poznat i posljednji polufinalista Liga kupa. Prošle sezone ovo takmičenje osvojio je Chelsea, kojeg je ove godine u četvrtom kolu izbacio Stoke.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 2.12.2015. u 11:35