Stravične scene s brazilskog stadiona: Vojska i policija jedva smirile huligane, jedan navijač poginuo!

tačno.net
Autor/ica 9.12.2013. u 11:17

Stravične scene s brazilskog stadiona: Vojska i policija jedva smirile huligane, jedan navijač poginuo!

Nevjerovatan sukob navijača dogodio se u brazilskoj Santa Catarini, gdje su se u posljednjem kolom Serie A sastali Atletico Paranaense i Vasco da Gama.

Policija, gradska i vojna, morala je intervenirati kako bi zaustavila nerede na tribinama, a u jednom trenutku je na travnjak sletio i vojni helikopter. Ozlijeđeno je 100-tinjak navijača, a jedan je poginuo. Dvije osobe su u komi!

Do nereda je došlo pri vodstvu Atletica 1:0, rezultata kojim bi Vasco ispao iz lige.

Upozorenje!  Scene nasilja na sljedećoj snimci mogle bi uznemiriti one slabijeg želuca.

Susret je prekinut nakon svega deset minuta igre zbog žestoke tučnjave suparničkih navijača. Prekid je trajao sat vremena tijekom kojih je policija morala angažirati dodatne snage kako bi smirila situaciju.

“Navodno je jedna osoba poginula, no ta informacija još uvijek nije i službeno potvrđena. Tri navijača su s ozbiljnim ozljedama prevezena u bolnicu, a ukupno je stradalo najmanje deset osoba,” kazao je Antonio Peralta, direktor Vasco da Game.

Vasco i bivši prvak Fluminense ispali iz lige!

Utakmica između Atletica i Vasca igrala se na neutralnom terenu zbog prijašnjih incidenata navijača ovih lubova, međutim niti ovoga puta nije prošlo bez izgreda. Utakmicu je osiguravala jedna lokalna zaštitarska tvrtka, a policija se uključila tek kada je došlo do sukoba.

Nakon što se situacija smirila utakmica je nastavljena. Atletico je na koncu pobijedio 5:1, a Vasco je ovim rezultatom ispao u drugu ligu. Po prvi put u povijesti brazilskog nogometa se dogodilo da je iz lige ispao i branitelj naslova Fluminense, a u niži rang natjecanja preselili su i Ponte Preta i Nautico. Novi brazilski prvak je Cruzeiro iz Belo Horizontea.

index.hr

tačno.net
Autor/ica 9.12.2013. u 11:17