Stvarno je bio Clasico: Sedam golova, tri penala, jedan crveni i Messi najbolji strijelac derbija u povijesti!

tačno.net
Autor/ica 24.3.2014. u 08:46

Stvarno je bio Clasico: Sedam golova, tri penala, jedan crveni i Messi najbolji strijelac derbija u povijesti!

REAL je u 29. kolu Primere izgubio na svom terenu od Barcelone 3:4 u susretu o kojem će se još dugo pričati.

Mallenco dokazao da je voditi ovaj derbi najteži sudački posao

Sudac Alberto Undiano Mallenco dosudio je penal za Real, iako je Alves srušio Ronalda van kaznenog prostora, zatim je pokazao na bijelu točku za Barcelonu i dao crveni karton Ramosu, iako je pitanje je li ono što je bilo između njega i Neymara kontakt ili prekršaj, a Barca je do pobjede došla iz njenog drugog, nešto manje sumnjivog penala, nakon što je Iniesta pao na udvajanje Alonsa i Carvajala.

Barcelona: Povratak otpisane

Ovakvim rezultatom Barcelona ne samo da se na velika vrata vratila u borbu za naslov, nego je za foto-finiš prvenstva, u kojem će biti važan svaki bod i gol, sebi osigurala veliku prednost pred Realom, jer pobijedila ga je u obje prvenstvene utakmice, pa je ispred najvećeg konkurenta u slučaju jednakog broja bodova. Ali, još uvijek ima jedan manje od Reala.

Naravno, nikako se ne smije zaboraviti lider Atletico, s jednakim brojem bodova kao i njegov gradski rival, ali i Simeoneova momčad ima bolji međusobni omjer s Realom, koji je tako u prilično nezahvalnoj poziciji devet kola prije kraja!

“Prvenstvo se osvaja na malim utakmicama”? Možda, ali ne ove sezone u Primeri, a Real ne zna s Barcom i Atleticom

Podsjećamo, iza Reala su tri velika mjeseca, jer na Božić je kaskao pet bodova za Barcelonom koja je tada držala vrh, da bi do ove nedjelje navečer imao četiri boda prednosti ispred nje. Alli, domaćim porazom opet si je potpuno zagorčao život. To ne pokazuje samo da se Ancelottijeva momčad sposobna iživljavati nad lošijim protivnicima, dok je inferiorna protiv dva jedina rivala za naslov, nego i još jednu veliku slabost Modrićeve momčadi:

U ovom derbiju imala je vodstva 2:1 i 3:2, ali je na kraju izgubila utakmicu, odnosno ispustila pobjedu kojom bi Barcelonu izbacila iz utrke za naslov. Ovako ju je reanimirala i vratila u život, jer Martinovom sastavu nema boljeg lijeka za mnoge kikseve ove godine u Primeri, od pobjede kod Reala.

Messi s 21 golom najbolji strijelac u povijesti Clasica i prvi igrač Barcelone koji je kod Reala zabio hat-trick

Mnogi će reći da je za to zaslužan Undiano Mallenco, ali to je prije svega djelo Lea Messija, koji je namjestio prvi gol Iniesti, a nakon toga sam zabio tri; jednog iz igre, te izjednačujući i pobjednički iz penala. Messi je pri tome ostvario dva podviga: Njegovim prvim golom na utakmici postao je najbolji strijelac u povijesti Clasica (19 golova), a do kraja utakmice će se na golgeterskom vrhu jednog od najvećih svjetskih derbija učvrstiti s još dva gola.

Osim toga, postao je prvi igrač Barcelone kojem je uspjelo zabiti hat-trick na Realovom stadionu. Sve to, sa samo 26 godina!

Leova genijalnost ne može zamaskirati što velikoj Barci gol “čuva” priučeni branič

Ali, mora se istaknuti kako je na ovoj utakmici Messijeva genijalnost zamaskirala brojne propuste i nedostatke Barcelone, prije svega u obrani. Nevjerojatno je da klubu Barcinog ugleda i financijske moći, središnjeg braniča igra priučeni Mascherano, izravni krivac za dva prva Realova gola, postignuta na identičan način – Di Maria bi nabacio s lijeve strane, a Benzema zabio, zato što je od Mascherana bolji skakač ili zato što bi ovaj promašio loptu.

Međutim, spasitelju Messiju, koji je tri minute prije odmora nakon kombinacije s Neymarom zabio za 2:2, odmah nakon Ronaldovog nepostojećeg penala za 3:2, pridružit će se Valdes sjajnom obranom Benzemine prilike, što je bilo temelj preokreta, do kojih je došlo već spomenutim penalima.

Modrić ukopan na centru protiv višestruko brojnijih protivnika

Luka Modrić nije, poput Realovih glavnih zvijezda Ronalda i Balea, razočarao u velikom derbiju, ali nije ni oduševio. Bilo je to njegovo prilično rezervirano izdanje. Na sredini se mučio sam s Xabijem protiv pet Barcinih veznjaka, pa je zbog toga, ali i defenzivnije uloge koju mu je na ovom susretu namijenio Ancelotti, izostao njegov doprinos prema naprijed.

index.hr

tačno.net
Autor/ica 24.3.2014. u 08:46