Subotić priznao: Razmišljao sam da zveknem Robbena

tačno.net
Autor/ica 3.6.2013. u 07:37

Subotić priznao: Razmišljao sam da zveknem Robbena

Banjalučanin Neven Subotić u razgovoru za srbijanske medije priznao je kako je namjeravao “zveknuti” Arjena Robbena u finalu Lige prvaka.

“Poslije utakmice bio sam potpuno mrtav, nisam znao šta da mislim. Dosta ljudi je reklo, ne sikiraj se, bili ste dobri, imali ste dobru sezonu. Sve je bilo u redu, došli smo do finala, a i to je bilo teško, lijep put smo prevalili… Poslije toga, dva-tri dana ti treba da razumiješ. Život ide dalje, nisi loš fudbaler ako nisi ovojio Ligu prvaka, sada je u redu, mogu da živim sa tim”, kaže Subotić za Sportal.rs.

Defanzivac Dortmunda prokomentarisao je situaciju kod pobjedonosnog gola Bayerna, pogotka Robbena, kojim su Bavarci ostvarili pobjedu u najvažnijem meču u sezoni.

“Ribery je petom htio da da loptu nekom drugom, ali je Robben vidio, uzeo loptu i nismo imali šanse. On je sve vrhunski uradio, nije bilo šanse da ga zaustavim, “uhapsim” ili napravim penal. Razmišljao sam “zvekni ga”, ali Robben je bio daleko, nisam imao šanse”.

Pošto je stavio tačku na sezonu sa Dortmundom, Subotića očekuju reprezentativne obaveze. U Staroj Pazovi Subotić se priključio reprezentaciji Srbije, a tokom razgovora on je ponovio zbog čega se prije određenog vremena oprijedelio baš za reprezentaciju Srbije, a ne Njemačke, Bosne i Hercegovine ili Amerike.

“Nisam se odlučio za najbolju reprezentaciju, nisam se odlučio zbog toga da bih nešto više postigao, već sam se odlučio zbog familije. Nisam razočaran što sam tu. Svaki fudbaler želi da igra, naravno da sam želio da pomognem svojoj selekciji. Pokušaću da se izborim za mjesto u prvoj postavi reprezezntacije i budem standardan”, dodao je Subotić.

 

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 3.6.2013. u 07:37