Sudar divova: Barcelona prejaka i za moćni Milan

Autor/ica 23.11.2011. u 22:47

Sudar divova: Barcelona prejaka i za moćni Milan

U utakmici 5. kola grupe H i ljepotici dosadašnjeg dijela Lige prvaka, Barcelona je kao gost savladala Milan rezultatom 2:3 i obezbijedila prvo mjesto u grupi H, prije posljednjeg kola.

Meč na San Siru je počeo oprezno, igralo se na sredini terena i bez većih prilika, sve do 14. minute.

Messi je tada odlično uputio pas do Keite, koji je ubacio u sredinu, a u gužvi između Van Bommela i Xavija lopta je ušla u Milanovu mrežu. Gol je zvanično upisan kao autogol Van Bommela.

U 17. minuti, odlična šansa za Milan, Robinho je na ubačenu loptu šutirao sa svega pet metara i promašio nemoguće. Milan je nastavio sa napadima, a izjednačenje je stiglo u 21. minuti.
Seedorf je feneomenalno pronašao Ibrahimovića, koji je sa nekih pet metara poslao loptu ispod Valdesa za veliko slavlje domaćih navijača.

U 23. minuti nova prilika za goste. Fabregas je ubacio sa desne strane, a Messi u trku  sa par metara pogađa prečku. Izuzetno sadržajno prvo poluvrijeme, obilježio je i sumnjiv jedanaesterac za Barcelonu, kada je Xavi pao u šesnaestercu, a sudija Stark, čini se prestrogo dosudio penal. Messi je bio siguran izvođač, igrala se 31. minuta.

Samo dvije minute kasnije, nova odlična šansa za Barcu. Messi je proigrao Villu, ovaj šutirao iz neposredne blizine, a Abbiati fantastično odbranio.Do kraja odličnog prvog poluvremena, nije bilo promjene rezultata.

Drugo poluvrijeme je počelo inicijativom Barcelone, uz nekoliko poluprilika, ali je ipak prvo Milan došao do gola.

U 54. minuti, lopta je nekako došla do Boatenga, koji je iskosa, sa desne strane, iz teške situacije odlično šutirao i izjednačio na 2:2.

I u nastavku sjajna utakmica. Barca je došla do novog vodstva u 63. minuti, nakon lijepe akcije, kada je Messi proigrao Xavija, a ovaj sigurno plasirao loptu u suprotni ugao Abbiatijevog gola.

Do kraja nije bilo izglednijih prilika, Barca je sačuvala prdnost do kraja i u sjajnoj utakmici ostvarila veliku pobjedu, kojom su osigurali prvo mjesto u grupi H, prije posljednjeg kola.

Autor/ica 23.11.2011. u 22:47