Sudar divova: Bayern ili Barcelona?

tačno.net
Autor/ica 23.4.2013. u 13:52

Sudar divova: Bayern ili Barcelona?

Večeras će susretom Bayerna i Barcelone u Minhenu biti otvoreno veliko polufinale najelitnijeg klupskog fudbalskog takmičenja u Evropi, a ovaj meč će ujedno biti i duel dva možda i najveća pretendenta na titulu Starog kontinenta.
I Bayern i Barcelona su u grupnu fazu takmičenja završili na vodećim pozicijama, a zanimljivo je da su obje momčadi osvojile po 13 bodova. U nastavku takmičenja su i jedni i drugi imali teške zadatke, a ipak se na posebno mjesto izdvaja epski povratak Barcelone, nakon što su u prvom duelu s Milanom Katalonci poraženi sa, tada sigurnih, 2:0. Poslije pobjede nad Milanom od 4:0, Katalonci su ispred sebe imali PSG, koji je i pored dva remija od 2:2 i 1:1 napustio takmičenje.
Bavarci su se u osmini finala Lige prvaka provukli protiv Arsenala, kojeg su u prvom meču razbili sa 3:1, da bi na svom terenu izgubili sa 2:0. Ipak, to je bilo dovoljno za četvrtinu finala, gdje ih je čekao italijanski velikan Juventus. Bayern se poigrao sa Starom damom, te sa ukupnih fantastičnih 4:0 ostavio Torineze da se spremaju za iduću sezonu i novi izlazak u Evropu.
Sada će se dvije i više nego zrele ekipe za podizanje trofeja morati boriti samo za jedno mjesto u finalu Lige prvaka. Barcelona je po mišljenju većine stručnjaka dosegla vrh još sa Pepom Guardiolom na klupi, dok Heynckesov Bayern upravo sada proživljava svoje najbolje dane.
U svakom slučaju, ljubitelje najvažnije sporedne stvari večeras s početkom od 20 sati i 45 minuta očekuje 90 minuta pravog uživanja u pravom finalu prije finala.
tačno.net
Autor/ica 23.4.2013. u 13:52