Sudar rimskih Gladijatora: Hoće li se konačno Pjanić osvetiti Luliću za ”nanijetu bol?”

tačno.net
Autor/ica 22.9.2013. u 08:47

Sudar rimskih Gladijatora: Hoće li se konačno Pjanić osvetiti Luliću za ”nanijetu bol?”

Već treću sezonu Miralam Pjanić i Senad Lulić su učesnici jednog od najvećih gradskih derbija i to onog između Rome i Lazia.

Trenutno, mnogo je uspješniji Lulić budući da još uvijek nije osjetio gorak ukus poraza, a oba fudbalera su uspjeli po jednom pogoditi protivničku mrežu.

U dosadašanja četiri međusobna duela Pjanić je uspio jednom remizirati, dok su preostala tri okršaja pripala Luliću.

Pred današanji novi suad rimskih ”Gladijatora” oba bh. reprezentativca su uzdanice tifoza dvaju klubova, Lulić jer je svojim golom Laziju doniu Kup Italija pobjedom upravo protiv mrskog rivala, a Pjanić jer je čini se 23-godošinji veznjak dolaskom Rudy Garcie konačno pronašao pravog sebe te se nalazi u dobroj formi.

Nakon poraza u finalu Kupa Italije Pjanić je naišao na veliki udar pristalica Vučice jer je izjavio kako mu je drago zbog Lulića što je postigao gol, međutim tu izjavu Romini ultrasi su pogrešno protumačili pa je određen pripremni period nekadašnji fudbaler Lyona imao nesuglasica sa navijačima.

Upravo zbog toga Pjanić će vjerovatno danas nastojati da se iskupi Rominim tifozima, a ima li ljepšeg iskupljenja od pobjede nad mrskim rivalom.

U periodu od 15 od 17 sati danas će na Čizmi sve oči biti uprte na rimski Olimpico kada je na programu popularni Derby della Capitale.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 22.9.2013. u 08:47