Sušić: Birat će se najbolji tim, neki sa početka kvalifikacija možda neće ići u Brazil

tačno.net
Autor/ica 1.8.2013. u 09:55

Sušić: Birat će se najbolji tim, neki sa početka kvalifikacija možda neće ići u Brazil

Selektor „A“ reprezentacije BiH Safet Sušić je na press konferenciji govorio o predstojećem prijateljskom duelu protiv SAD.

“Nije završena sva procedura oko Bičakčića, ali za prijateljsku utakmicu nije potrebna promjena sportskog državljanstva”, rekao je Sušić nakon što je objavio spisak igrača na koje računa, osvrnuvši se i na protivnika.

“Oni puno ulažu u fudbal i u skorijoj budućnosti, trebat će ozbiljno računati na njih, jer će za nekoliko godina imati jaku reprezentaciju. Također, imaju dobrog selektora, a i nama će ovo biti dobra provjera.”

“Naša reprezentacija je postala izuzetno cijenjena, a što se tiče igrača koje nisam pozvao, kada budu imali klubove ili bili bar na klupi, onda će računati na njih. Želimo da uvijek na raspolaganju imamo dovoljan broj igrača, tako da kada se završi pairologija sa nekim, birat će se najbolji tim, što znači da neki koji su igrali na početku kvalifikacija, možda neće ići u Brazil.”

Potom je selektor odgovorio na pitanje o Saidu Husejinoviću.

“Husejinovića pratim kao i svakog igrača. Vidim da sada više igra nego ranije, a u zavisnosti od njegovih igara, možda se nekada i nađe na spisku”, zaključio je Safet Sušić, koji je još dodao da je Savez urigrao da se ubrza proces promjene državljanstva u slučajevima Bičakčića, Kolašinca i Hajrovića, ali da ne zna koliko se to čeka.

Inače, za utakmicu protiv SAD vlada veliko interesovanje. U prodaju je pušteno 24 000 karata, a očekuje se i grupa gostujućih navijača. Amerikanci će u BiH stići dan ranije i biće smješteni u hotelu Evropa.

Okupljanje Zmajeva za ovaj meč je zakazano za 12. avgust u hotelu Hercegovina, a meč će suditi Slovenac Damir Skomina.

 

 

 

 

izvor: scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 1.8.2013. u 09:55