Sušić: Igrači se trebaju prestati miješati u posao selektora

tačno.net
Autor/ica 7.3.2014. u 09:22

Sušić: Igrači se trebaju prestati miješati u posao selektora

Dva dana nakon sramotnog poraza u Innsbrucku selektor Safet Sušić pokušava umiriti strasti, a nakon dva dana u Nezavisnim novinama progovorio je i o incidentu sa ocem Edina Džeke, Midhatom.

„Nije bilo nikakvog incidenta ili vrijeđanja. Sve se odvijalo u jednom od hodnika stadiona nakon pres konferencije. Pozdravio sam se sa Džekinim ocem, prošao pored njega, a on me je tada upitao zašto Edina nisam zamijenio kada je rekao da je povrijeđen. Ja sam na to samo odgovorio da bi bilo dobro da on Edina malo pusti na miru. Naš dijalog trajao je svega deset sekundi i što se tiče mene, to neće poremetiti naš odnos,“ kazao je Sušić.

„Da je to želio, ja ne bih insistirao i ostavio bih ga na klupi. Postojao je dogovor samo da će u 60. minuti izaći iz igre jedan od napadača. Trebao je to biti prije Džeko nego Vedad Ibišević, s obzirom na to da je fudbaler Stuttgarta suspendovan u svom klubu i nije imao priliku igrati zadnjih nekoliko mečeva. Međutim, Džeko ni u jednom trenutku nije bio kategoričan i ubjedljiv da to želi. Kada sam ga ostavio u igri, nije se bunio, a ja sam smatrao da je ostalo još dovoljno vremena da se preokrene rezultat. Bez obzira na to da li je bilo dogovora ili ne, ja imam pravo promijeniti mišljenje i moja je zadnja,“ dodao je Šušić.

Javna tajna je da neki igrači vrše pritisak na Sušića zbog pozivanja ili nepozivanja nekih drugih igrača.

„Neki igrači se trebaju više koncentrisati na ono što rade na terenu, a ne pokušavati da nametnu neke svoje stvari ili da se mješaju u to ko će biti pozvan u reprezentaciju ili ko će biti dio stručnog štaba. To kod mene ne prolazi, ko hoće na SP, mora igrati u svom klubu i nema šanse da bilo ko obuče državni dres po nekoj preporuci ili lobiju”, kategoričan je Pape.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 7.3.2014. u 09:22