Sušić: Imat ćemo navijače iz zemalja čije reprezentacije ne učestvuju na SP

tačno.net
Autor/ica 24.5.2014. u 08:52

Sušić: Imat ćemo navijače iz zemalja čije reprezentacije ne učestvuju na SP

Nogometna reprezentacija BiH je jutarnji lagani trening obavila na Vrelu Bosne. Selektor Safet Sušić je odlučio poštedjeti nekoliko igrača zbog manjih povreda, koje nisu zabrinjavajuće.

Sušić je u obraćanju medijima prije odlaska na trening rekao da se pojedini igrači žale na manje povrede, što je posljedica umora nakon naporne sezone, ali da nema bojazni da će neko od Zmajeva biti upitan za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

“Malo, malo, pa se neko žali na povredu, iako smo uradili sve kako bi dozirali treninge. Razlog tome je umor koji igrači osjećaju. Danas neće trenirati Pjanić, Lulić, Fejzić i Kolašinac, ali ne radi se o ozbiljnim povredama, tako da niko neće biti upitan za nastup na Svjetskom prvenstvu”, izjavio je Sušić.

Još jednom je istakao veliki značaj plasmana na prvo veliko nogometno takmičenje u historiji BiH.

“Odlazak u Brazil je veliki uspjeh za malu zemlju kao što je BiH. Međutim, to nije iznenađenje s obzirom da imamo kvalitetne igrače koji igraju u vrhunskim klubovima. Oni zaslužuju mjesto na SP”, kazao je selektor.

Uprkos izuzetnoj važnosti ovih priprema, Zmajevi su našli vremena da pažnju poklone žrtvama poplava u našoj zemlji. Sušić smatra da su Zmajevi do sada učinili mnogo da ujedine narod u BiH.

“Igrači su uradili dosta za žrtve poplava, a odigrali su i humanitarnu utakmicu u Gradačcu. Također, ujedinili su narod i pridobili simpatije onih koji ranije nisu navijali za njih. Osim toga, imat ćemo navijača iz zemalja čije se reprezentacije nisu plasirale na SP”, istakao je populerni Pape.

U narednom periodu planira upoznati i analizirati protivnike u grupi, a trenutno je kao najvažniju izdvojio utakmicu protiv Argentine.

“Gledao sam neke utakmice, a imam još snimaka koje namjeravam pregledati. Sada nas interesuje isključivo prva utakmica, protiv Argentine, za koju se moramo dobro spremiti. Nakon što odigramo tu utakmicu, onda ću ja ili neko od mojih pomoćnika otići na utakmicu između Nigerije i Irana. Znat ćemo sve o protivnicima, kao i oni o nama. Nepoznanica neće biti”, završio je Sušić.

Nakon jutarnjeg, Zmajeve danas očekuje i poslijepodnevni trening. Oni će trenirati u Hrasnici od 17:30 sati.

tačno.net
Autor/ica 24.5.2014. u 08:52