Sušić: Kvalitetom smo daleko ispred Lihtenštajna

Autor/ica 5.9.2012. u 17:44

Sušić: Kvalitetom smo daleko ispred Lihtenštajna

 

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić zadovoljan je uslovima i atmosferom na okupljanju reprezentacije u Feldkirchu.

Sušić je u Austriju stigao još u nedelju, te je gledao utakmicu FC Vaduza, za koji igra nekoliko reprezentativaca Lihtenštajna, narednog protivnika Zmajeva.

“Nažalost, u toj utakmici nisu igrali svi reprezentativci Lihtenštajna za koje sam mislio da će igrati. Ipak, ono što sam mogao vidjeti da se tu radi o profesionalnim fudbalerima. Međutim, oni su objektivno po kvaliteti i svemu drugom daleko ispod nas. Nastojaćemo da ih nadigramo njihovim oružjem, a to je trčanje. Kvalitet i tehnika debelo su na našoj strani”, rekao je Sušić u razgovoru za SportSport.ba.

Sušić ima i manjih problema sa povrijeđenim igračima, ali se očekuje da svi budu u pogonu za utakmicu.

“Na povredu se žali Senad Lulić, ali on svakako zbog crvenog kartona neće biti u sastavu za Lihtenštajn, ali očekujem da će biti spreman za Latviju naredne sedmice u Zenici. Osim njega, na manje povrede su se žalili Mensur Mujdža i Miralem Pjanić, ali su obojica trenirali i biće spremni za utakmicu. Haris Medunjanin je sinoć dobio temperaturu, pa ćemo do petka vidjeti kakva je situacija kada je on u pitanju”, izjavio je, između ostalog,

Autor/ica 5.9.2012. u 17:44