Sušić: Naša tehnika i kvalitet su došli do izražaja

Autor/ica 7.9.2012. u 22:41

Sušić: Naša tehnika i kvalitet su došli do izražaja

 

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić nakon velike pobjede protiv Lihtenštajna rezultatom 8:1, bio je naravno prezadovoljan, ali ipak, istakao je da ga više raduje ozbiljan pristup koji su pokazali njegovi igrači, od kranjeg, prilično nevjerovatnog rezultata.

“Prje svega čestitam mojim igračima, ne na pobjedi i na mnoštvu golova, već na ozbiljnosti sa kojom su ušli u utakmicu. Nije baš najbolje štimalo prvih dvadesetak minuta, ali kad su počeli da stvarajau šanse bilo je samo pitanje kad će dati gol. Ja nisam vjerovao da ćemo dati osam golova, ali bio sam uvjeren da ćemo dati barem tri gola, jer sam znao kako ofanzivne igrače imamo. Također, znao sam da ne možemo više od jednog gola da primimo. Čak sa m uposljednjem trenutku odlučio da malo proimijenim sistem. Igrao sam sa samo tri odbrambena igrača. Htio sam da igramo ofanzivno i da što prije damo gol”, kazao je selektor Sušić, te nastavio:
 
“Mi smo mala zemlja i mi smo reprezentacija koja je željna dobre igre i dobrih rezultata i to je razlog zbog kojeg su naši igrači grizli i nakon što smo ostvarili značajniju prednosti. Skrenuli smo im i mi pažnju da moraju igrati maksimalno ozbiljno. Imali smo utakmicu sa Luksemburgom i samo sam od njih tražio da ponove isti pristup, jer sam znao da ako trčimo isto kao i naš protivnik da će naša tehnika i individualne kvalitete doći do izražaja”.
 
Novinare je zatim interesovalo kakav dojam su na njega ostavili debitanti u reprezentativnom dresu Vršajević i Šunjić.
 
“Vršajević i Šunjić su dobro igrali, što je teško kad se prvi put igra. Teško je osloboditi se straha, ali oni su zaista odlično odigrali, kao i ostatak ekipe”.
 
Kao da se igralo u Zenici
 
“Želim sada da čestitam našim navijačima koji su reagovali kada je jedan čovjek iz publike bacio petardu u teren. Zaista je bilo za pohvalu kako su naši navijači tražili da ta osoba bude izbačena i moguće je da to uopšte nije osoba iz naše zemlje. Moguće je da je to neko namjerno došao da nam napravi problem. Jer mi imamo jednu od najboljih publika na svijetu. Igrali smo u Francuskoj, igrali u Americi dva puta, ljudi jedva čekaju da ponovo dođemo. Nikada nije bilo nijedan incident. Navijačima bih se zahvalio, jer smo ovu utakmicu igrali u Zenici. Tačnije, takav osjećaj je bio i to je zaista značajno”.
 
Idemo na prvo mjesto
 
“Već sam rekao da idemo na prvo mjesto. Sad mi je najvažnije da nas zaobiđu povrede i da ekipa buide kompletna. Što se tiće meča sa Litvanijom, u ekipu vraćaju Lulić i Mujdža i to bi mogle biti promjene u ekipi”, zaključio je Sušić, koji je sa večerašnjom pobjedom ostvario najveću pobjedu reprezentacije BiH ikada.
Autor/ica 7.9.2012. u 22:41