Sušić i Jagodić o pripremama za utakmicu

tačno.net
Autor/ica 30.5.2013. u 12:03

Sušić i Jagodić o pripremama za utakmicu

Prije nego je govorio o igračima i sutrašnjoj utakmici, Sušić je Jagodiću čestitao na uspjesima koje postiže sa Čelikom te mu poželio sreću u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Pape je dodao i to da će utakmica protiv U21 reprezentacije poslužiti za, kako je kazao, dobar trening meč.

“Reprezentacija dugo vremena nije igrala u Sarajevu pa će ovo biti prilika da odigraju pred sarajevskom publikom, jer naši navijači nisu samo u Zenici, oni su svugdje”, kazao je Sušić.

Vlado Jagodić također je Zmajevima poželio sreću u preostalim utakmicama kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

“I nama ova utakmica služi za sparing. Ali, nama je ovih 11 dana dragocjeno da nastavimo ono što smo radili u protekle tri utakmice. Ovo je ipak jedna nova selekcija koja se tek stvara i protiv Albanije želimo startati onako kako smo igrali u proteklim kvalifikacijama”, kazao je Jagodić te dodao da su mladi reprezentativci nestrpljivi pred predstojeće utakmice.

“Utakmica protiv A selekcije se ne igra svaki dan ili svake godine. Ovo će biti lijepa prilika da u jednom prijateljskom meču mladi igrači pokažu sarajevskoj publici ono što znaju”, dodao je selektor U21 reprezentacije.

On je najavio da će sutra igrati svi mladi igrači i pozvao je navijače da u što većem broju dođu na Grbavicu. Što se A reprezentacije tiče, Sušić na raspolaganju trenutno ima 17 igrača, a u toku dana očekuje se dolazak Sejada Salihovića.

“Vjerovatno ću sutra ući kod Jagodića u svlačionicu da njegovim igračima kažem da nemaju previše respekta prema njihovim starijim kolegama i da odigraju pravu utakmicu. Dobro bi bilo da nas sutra namuče”, kazao je Sušić.

On je dodao da Latvija nije reprezentacija za potcijeniti i da će protivnici narednog petka biti izuzetno motivisani.

“Treba očekivati tešku utakmicu gore. Trebamo insistirati na što ozbiljnijoj pripremi, jer ovo je zaista prekretnica, ukoliko ovu utakmicu dobijemo sumnjam da će nas neko zaustaviti do kraja. Svaka pauza duža od dva dana može se osjetiti u sljedećoj utakmici. Kod mene ima igrača koji su posljednju utakmicu odigrali 20., 18. ili 10. aprila. To je zaista velika pauza. Imam u ekipi nekoliko igrača na koje najozbiljnije računam, a vidim da se za vrijeme pauze nisu pretjerano trudili da ostanu u formi”, kazao je Sušić te dodao da će sutra svaki igrač odigrati bar po jedno poluvrijeme.
Oba selektora najavila su najjače startne postave, zavisno od igrača koji budu na raspolaganju. Utakmica se sutra igra na Grbavici od 19:30. U prodaju je pušteno 8.000 ulaznica po cijeni od 5 KM (sjever) i 7 KM (jug).

klix

tačno.net
Autor/ica 30.5.2013. u 12:03