Sušić: Nisam razočaran, igračima nemam zamjerke

tačno.net
Autor/ica 19.11.2013. u 08:25

Sušić: Nisam razočaran, igračima nemam zamjerke

Nije selektor Safet Sušić imao pretjeranog razloga za zadovoljstvo igrom i rezultatom protiv reprezentacije Argentine.

Ipak nije mnogo ni očajavao ustvrdivši da je sinošnji protivnik jedna od najkvalitetnijih reprezentacija na svijetu u ovom momentu.

“Prije svega čestitam reprezentaciji Argentine na zasluženoj pobjedi. Igrali su bolje od nas, imali su više prilika za gol i realno je bilo da pobijede sa minimalno dva gola razlike. Rezultat je mogao biti i veći, mada smo i mi imali svoje prilike i mogli smo postići makar jedan gol. Vidjelo se da je u ovom trenutku razlika između njih i nas prilično velika, nisam razočaran jer su moji igrači igrali onoliko koliko su u ovom momentu mogli. Oni su sa Messijem među tri najbolje reprezentacije na svijetu, bez njega su u top šest, sedam, dok smo mi kvalitetom šesnaesti, sedamnaesti što je od prilike realan prikaz razlike u kvalitetu nas i Argentinaca,” kazao je Sušić, te dodao:

“Njima je nedostajao Messi, a nama Salihović i Lulić koji su izuzetno značajni za nas. Jučer sam rekao da je veliki hendikep za nas kada ostanemo bez jednog ili dva igrača. Ja nisam razočaran, igračima nemam šta prigovoriti. Trčali su devedeset minuta, pokušali su pružiti otpor onakav kakav su mogli pružiti u ovom trenutku”.

Upitan da prokomentariše debitantski nastup Seada Kolašinca, selektor je odgovorio:

“Prvi put je igrao za reprezentaciju i to protiv jednog ovakog protivnika i mislim da je odigrao solidno. Po meni igrao je veoma dobro”.

Za kraj je novininare interesovalo i šta naš selektor očekuje od predstojećeg Svjetskog prvenstva.

“Ima desetak reprezentacija jačih od nas. U grupi sa nama bit će jedna od njih, ali i dvije koje su kvalitetom približne nama. Ima još do Svjetskog prvenstva, meni je samo važno da se moji povrijeđeni igrači vrate što prije. Kada nam se vrate Mujdža, Salihović, Lulić i Vranješ ovo će biti jedna sasvim druga reprezentacija. Bit će veća konkurencija, a samim tim i bolja reprezentacija,” dodao je za kraj bh. selektor.

tačno.net
Autor/ica 19.11.2013. u 08:25