Sušić otkrio karte: Četiri iznenađenja na spisku za predstojeće utakmice

tačno.net
Autor 22.8.2014. u 11:39

Sušić otkrio karte: Četiri iznenađenja na spisku za predstojeće utakmice

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić danas je objavio spisak igrača za predstojeće utakmice naše selekcije u septembru.

Na popisu se nalaze Ratko Dujković, Gojko Cimirot i Goran Zakarić, tri igrača iz Premijer lige BiH, dok je poziv dobio i fudbaler francuskog Rennesa Sanjin Prcić.

“Treba imati i malo sreće. Do sinoć sam dvojio između Bandovića i Dujkovića, i Bandović nije imao sreće. Dujković je golman aktuelnog prvaka, koji je primio najmanje golova cijelu prošlu sezonu, i mislim da je zaslužio poziv”, objasnio je Sušić.

Ervin Zukanović se, iznenađujuće, nije našao među 23 igrača. Ipak, vrata mu nisu zatvorena.

“Čim bude prvotimac u Chievu, bit će na spisku. Za sada, gledao sam, ulazi s klupe”.

Dotakao se i Dine Arslanagića…

“Sjedio sam s njegovim ocem prije dvije godine, rekao sam mu šta treba da uradi. Nije ništa napravio kako bi stekao pravo nastupa. Treba biti malo pošten, a ne čekati da vidiš da ne može igrati za neku drugu reprezentaciju, onda bi igrao za nas.”

U reprezentaciji BiH više nećemo gledati Emira Spahića i Zvjezdana Misimovića, koji su se oprostili od najdražeg dresa.

“Ostali smo bez dva velika igrača, koja su bila nezamjenjiva godinama, važili su za ponajbolje. Znalo se da će doći kraj, igrači su u godinama, mogli su još poslužiti reprezentaciji, ali računam malo unaprijed, za dvije godine bili bi još stariji”.

Što se šansi u kvalifikacijama tiče, Pape je kazao:

“Ova je grupa jača, nego li ona za SP u Brazilu, ali lakše se kvalifikovati na ovaj EURO nego na prethodno SP. Moramo dobro startovati, pobijediti Kipar. Četiri tima konkurišu za dva mjesta, ja mislim da ćemo mi biti s Belgijom na ta prva dva mjesta.

“Neću nikoga slati da gleda Kipar. Ako mi budemo kako treba, Kipar nas ne može iznenaditi. Poslat ću nekoga da gleda Izrael”.

Portparol N/FSBIH Slavica Pecikoza potvrdila je okupljenim novinarima kako će Zmajevi odigrati prijateljsku utakmicu protiv Austrije 31. marta u Beču.

Zmajevi će 4. septembra prvo odigrati prijateljsku utakmicu protiv Lihtenštajna (Tuzla), dok će pet dana kasnije ugostiti Kipar (Zenica) u okviru susreta 1. kola kvalifikacija za EURO 2016.

Golmani: Asmir Begović, Jasmin Fejzić i Ratko Dujković.

Odbrana: Ermin Bičakčić, Sead Kolašinac, Mensur Mujdža, Avdija Vršajević, Sejad Salihović, Ognjen Vranješ i Toni Šunjić.

Vezni red: Muhamed Bešić, Sanjin Prcić, Tino-Sven Sušić, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Goran Zakarić, Senad Lulić, Haris Medunjanin, Izet Hajrović i Anel Hadžić.

Napad: Edin Višća, Vedad Ibišević i Edin Džeko.

sport.ba

tačno.net
Autor 22.8.2014. u 11:39