Sušić: Ovo nije ni prva ni zadnja greška sudija

tačno.net
Autor 22.6.2014. u 11:24

Sušić: Ovo nije ni prva ni zadnja greška sudija

“Da li je bilo faula na Spahiću kada smo primili gol? Sudija ga nije svirao i znači nije bilo prekršaja”, poručio je Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije BiH koja je večeras u Cuiabi ispala sa Mundijala

Rekli su mi da nije bilo ofsajda kada je Džeko dao gol, ali to nije ni prva ni zadnja greška sudija ovdje, rekao je Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na oficijelnoj FIFA press konferenciji nakon poraza BiH od Nigerije u Cuiabi (0:1).

“Da li je bilo faula na Spahiću kada smo primili gol? Sudija ga nije svirao i znači nije bilo prekršaja”, poručio je Sušić, te dodao:

“Uslovi za igru po velikoj vrućini su bili nenormalni. Teren je bio katastrofalno loš. Ali bio je loš i za nas i za protivnika. Naša ekipa je tehnički jaka i kada ima dobar teren može više da pruži. Teren je bio prepreka i nama i Nigeriji”.

Sušić priznaje i da bi “poništeni gol vjerovatno okrenuo tok utakmice”, ali kaže i da je na koncu Nigerija zasluženo pobijedila.

“Bila je utakmica kako smo i pretpostavljali, otvorena. Puno šansi, nismo ni jednu iskoristili, pogotovo ovu u zadnjem minutu. Igračima nemam puno toga za zamjeriti. Činjenica je da kada naši najbolji pojedinci igraju dobro da pobjeđujemo…”, pričao je Sušić, te naglasio:

“Nisam bio nešto specijalan zadovoljan ni igrom protiv Argentine, kao ni večeras. No, nemam nikome ništa da prigovorim na odnosu ka igri. Svi naši igrači sada su utučeni i razočarani, jer smo ispali sa Svjetskog prvenstva u Brazilu”.

Početni tim, koji je iznenadio mnoge sa Šunjićem i Medunjaninom, Sušić je prokomentarisao sljedećim riječima:

“Bio sam u dilemi koga da stavim na mjesto stopera. Kolašinac u svom klubu igra kao lijevi bek. Sada ga vraćati na stopera… Odlučio sam se za Šunjića. Momak je veoma korektno odradio posao”.

Sušićevi izabranici će 25. juna u Salvadoru protiv Irana odigrat utakmicu bez rezultatskog značaja, jer drugi u grupi F mogu biti Nigerija ili naredni protivnik “zmajeva”.

“Izgubili smo večeras od dobre ekipe. Iznenadili su nas koliko su brzi i okretni. Nigerijci imaju velike šanse da uđu među 16 najboljih ekipa planeta ovdje u Brazilu”, kazao je Sušić.

AA

tačno.net
Autor 22.6.2014. u 11:24