Sušić poručio iz Brazila: Razočarali smo neke ljude, ako treba izvinjavamo im se

tačno.net
Autor/ica 24.6.2014. u 19:11

Sušić poručio iz Brazila: Razočarali smo neke ljude, ako treba izvinjavamo im se

Ostajem li selektor BiH znat će se u roku od 10 dana, rekao je Safet Sušić

Razočarali smo neke ljude, ako treba izvinjavamo im se, istakao je Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči sutrašnjeg meča sa Iranom, posljednjeg za bh. tim na Svjetskom prvenstvu.

Sušić kaže i kako su svi u reprezentaciji očekivali plasman u osminu finala Mundijala.

„Svi smo očekivali da će sutra biti naša ključna utakmica za osminu finala. Nije ispalo kako smo priželjkivali. Odigrat ćemo zadnji meč na SP. Žao nam je svima, jer objektivno mogli smo da smo imali malo više sreće, malo bolje igrali, te da su sudije donijele logičnije odluke. Mi smo prvi puta na SP i kada pogledam neke druge reprezentacije i njihove učinke, možda je ovo bio naš krajnji domet“, rekao je Sušić.

Sušić je kazao i kako ne žali niti za jednim potezom kojeg je povukao tokom SP, od sastava do taktike.

„Naš problem je i što nismo uspjeli dati više od jednog gola. Nije problem bio naš način igre, nismo igrali sa jednim napadačem, već sa više napadača, jer naši ofanzivni vezni igrači su uvijek bili blizu gola protivnika. Dakle, naš problem je što nismo bili efikasni. Ne grize me savjesti ne žalim ni za čime“, poručio je Sušić, a na pitanje da li će sutra posljednji put kao selektor sjediti na klupi BiH, odgovorio je:

„Što se tiče moje budućnosti, davati odgovore na pitanje prije sutrašnje utakmice nema smisla. Znat će se sve u narednih 10 dana. Rekao sam i ranije bit će mi teško jednog dana napustiti reprezentaciju BiH, jer ipak smo napravili nešto što nikada niko nije. Ostat će zapisano da je ova generacija igrača sa stručnim štabom otišla prvi put na SP. Jednog dana dođe moment i treba da se rastanemo, ali sada nije moment o tome pričati“.

Sušić je dodao i da će biti izmjena u sutrašnjoj utakmici sa Iranom, kao i da je to vrlo važan meč za njega i igrača od kojeg će zavisiti i kakav će doček imati po povratku Sarajevo.

„Neće nam biti lako. Međutim, vrlo važna stvar je da se na lijep način oprostimo od SP. Ukoliko se to desi, kada poslije sve neko bude analizirao vidjet će da je bilo malo više sreće i malo poštenije ili realnije sudijske odluke, ova reprezentacija je mogla igrati među 16 najboljih na svijetu. Da nam je priznat regularan gol protiv Nigerije igrali bi sutra ključnu utakmicu i za osminu finala trebao bi nam vjerovatno samo bod“, mišljenja je Sušić.

AA

tačno.net
Autor/ica 24.6.2014. u 19:11